
חיתוכיות תפוחים וקינמוןפריך מלמטה, פריך מלמעלה, ובאמצע שכבה יפה של תפוחי עץ מקורמלים. מתכון לחיתוכיות תפוחים עם קראמבל, שיהפכו את הקפה של אחרי ארוחת ראש השנה למספק אפילו יותר![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתערובת התפוחים (תבנית 20*30 ס"מ):
לבצק + קראמבל:
אופן ההכנה:1מתחילים עם מלית התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מפזרים את הסוכר והקינמון ומערבבים. 2מחממים מחבת רחבה, מניחים בה את החמאה ומוסיפים את התפוחים עם הסוכר והקינמון. 3מאדים את התפוחים בחמאה מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהם רכים ומעט מכווצים. 4מעבירים את מלית התפוחים לקערה ומצננים חצי שעה לפחות. 5בזמן הזה מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד שהחמאה מתרככת והחומרים מתאחדים. 6מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק לא מתאחד עוצרים את פעולת המיקסר, מנקים את החמאה מהדפנות וממשיכים לערבב. 7מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. את השליש מעבירים למקרר לצינון. 8מחממים תנור ל-180 מעלות. 9מרפדים את התבנית בשני שליש הבצק הנותרים ומהדקים בידיים לשכבה אחידה (אפשר להיעזר בפאלטה קטנה). אופים כ-20 דקות, עד הזהבה קלה. 10מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-10 דקות. 11משטחים את מלית התפוחים בעדינות על הבצק האפוי. מלמעלה מפזרים בשכבה אחידה חתיכות קטנות של הבצק ששמרנו במקרר (משתדלים שלא יישארו "חורים"). 12אופים כ-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים. 13מגישים ככה או עם כדור גלידה. לבלוג של עדי -עדיקוש והנה עודמתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן וכאן -קינוחים פרווה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |