מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

סטיקי באנס מייפל פקאן

אם עד השנים האחרונות חשבנו שסינרולים עם ציפוי שמנת הם המאפה המושחת ביותר שאפשר להנפיק, הגיעו הסטיקי באנס וטרפו את הקלפים. בבסיס עדיין מדובר בשבלולי קינמון, אבל וואו עם איזה רוטב דביק ומושלם הם מגיעים!

|mako אוכל| פורסם09:16
סטיקי באנס (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (לתבנית של 25 על 35 ס"מ):

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים (או 8 גרם שמרים יבשים)
  • 70 גרם סוכר
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 80 גרם חמאה רכה
  • כפית תמצית וניל איכותית

למילוי:

  • 80 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר חום כהה
  • כף קינמון

לטופינג מייפל פקאן:

  • 250 גרם אגוזי פקאן
  • 115 גרם חמאה
  • 140 גרם סוכר חום (כהה או בהיר)
  • רבע כוס חלב
  • רבע כוס מייפל טבעי איכותי
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.

2משאירים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים חלב וביצים. לשים עוד כמה דקות ומוסיפים את החמאה ותמצית הווניל. לשים במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

סטיקי באנס - לפני האפייהסטיקי באנס - לפני האפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח של כשעתיים בטמפרטורת החדר או התפחה של לילה במקרר.

4לטופינג (רוטב מייפל): ממיסים בקלחת על אש נמוכה את החמאה יחד עם הסוכר החום, החלב, המייפל וקורט מלח. מביאים לרתיחה.

5עיצוב העוגה: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את הפקאנים על נייר האפייה באופן חופשי ומוזגים בזהירות את רוטב המייפל החם.

6מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח.

סטיקי באנס - נתחיל באחדנתחיל באחד|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7מרדדים את הבצק למלבן בעובי כ-5 מ"מ ומורחים את החמאה הרכה (אפשר להיעזר בפלטה קטנה או לקקן). מפזרים על החמאה סוכר חום וקינמון.

8מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים ל-12 סינרולים. מסדרים את הסינרולים במרווחים שווים בתבנית עם הפקאן ורוטב המייפל. מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח, בערך שעה.

9מחממים תנור ל-175 מעלות, חום עליון ותחתון. אופים את הסטיקי באנס 35-40 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב. חשוב לא להוציא לפני הזמן, כדי שהחלק התחתון ייאפה כמו שצריך. מוציאים ומניחים בצד ל-5 דקות.

10מניחים על הסינרולים נייר אפייה ועליו מגש אפייה או תבנית, והופכים בזהירות את הסינרולים לתוך המגש (תשתמשו בכפפות או במגבת, התבנית לוהטת).

11מחכים כמה דקות ומרימים בזהירות את התבנית - והופ! יש לנו סטיקי באנס עם טופינג פקאן ורוטב מייפל קרמלי חלומי.

סטיקי באנס - תראו כמה שהם יפיםתראו כמה שהם יפים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** הסטיקי באנס יישמרו בטמפרטורת החדר מכוסים היטב כ-4 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il