
עוגת מצות של עדיקושזוכרים את עוגת המצות בטעם מרגרינה, שהיינו אוכלים אצל הסבים והסבתות שלנו כילדים ומבקשים עוד? אז היא תישאר בגדר זיכרון מתוק, ותחתיה נכין את עוגת המצות השוקולדית המטריפה של עדי קלינגהופר![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :ל-16 מנות:
לקרם שוקולד:
לציפוי:
אופן ההכנה:1הקרם: ממיסים במיקרו את השוקולד המריר עם החמאה והשמנת המתוקה. בכל 30 שניות עוצרים ומערבבים, עד להמסה מלאה. מעבירים למקרר לשעתיים. 2מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. 3מוזגים את החלב לתבנית רחבה, מרפדים צלחת הגשה גדולה בנייר אפייה ומתחילים להרכיב את העוגה. קובייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל4טובלים את המצות בחלב בזו אחר זו ומניחים בערמה. מניחים מצה אחת על נייר האפייה ועליה מניחים כף גדושה מקרם השוקולד. משטחים בעזרת גב של כף או פלטה קטנה. מכסים במצה נוספת. 5מורחים על המצה שלמעלה כך גדושה של קרם, מכסים בעוד מצה וממשיכים כך עד שמסיימים בשכבה של קרם. בקרם שנותר מצפים את הצדדים של העוגה, כך שנקבל מעטפת של קרם חלק. מכניסים לקירור של 4 שעות או לילה. 6מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים לקבלת קרם אחיד וחלק, ומעבירים למקרר לשעה. 7מוציאים מהמקרר את העוגה שהספיקה להתייצב. מניחים בחלק העליון 3 כפות מהציפוי ומשטחים עם גב של כף. לבלוג של עדי -עדיקוש כאן יש המון קינוחים שווים לפסח אל דאגה, השארנו לכם קצת|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות או קוקוס טחון. ** העוגה נשמרת במקרר במשך כ-3 ימים. תגיות:מצות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |