
צמת שמרים עם גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) ושוקולד לבןבצק רך וחמאתי, מילוי קרמי מתקתק של גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) עם חיזוק של וניל ושוקולד לבן - טייק טעים, חגיגי ומהמם ביופיו לעוגת גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) לשבועות. אם טרם נסגרתם על עוגה לחג, הנה מתמודדת ראויה לתואר היפהפייה של השולחן
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק:
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר על מהירות נמוכה. 2 מוסיפים חלב, ביצה וחלמון, לבסוף החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק על מהירות נמוכה לפחות 10 דקות, עד קבלת בצק חלק וגמיש. מניחים את הבצק להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי או ללילה במקרר). 3 מכינים את מלית הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע): ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. בקערה מניחים גבינת טוב טעם, גבינת שמנת, סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, את השוקולד הלבן המומס ומערבבים היטב עד קבלת מלית סמיכה. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה. 4 אחרי תפיחה מלאה של הבצק, מתחילים לעצב את העוגה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן. מזלפים את המלית לכל אורך השלישי האמצעי של מלבן הבצק. חותכים את הבצק משני הצדדים לרצועות ומכסים את המלית ברצועות אחת על השנייה בצורת צמה. 5 מעבירים את הצמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה כחצי שעה. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
צמת שמרים גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) ושוקולד לבן. נשמרת 3 ימים | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
7 מברישים את הצמה בביצה טרופה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה. 8 מוציאים מהתנור, מחכים לצינון מקשטים עם אבקת סוכר ומגישים. * המתכון מתאים לעוגה אחת גדולה או שתיים בינוניות. * העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה במשך 3 ימים. בתיאבון!
|