מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

5 מתכוני בשר לחגים שאפשר להכין יום קודם

החוכמה הגדולה בחגים היא ניהול זמנים נכון: חלק מהדברים מכינים או אפילו קונים רק בערב החג, אבל יש לא מעט אחרים שאפשר להכין מראש. הנה 5 מתכונים מעולים למנות חגיגיות מבשר ישראלי, שאפשר וכדאי להכין יום לפני הארוחה. זה לא רק חוסך זמן, זה גם יותר טעים

mako אוכל
פורסם:
טאג'ין של לחי עגל ופירות יבשים
טאג'ין של לחי עגל ופירות יבשים|צילום: דרור עינב, mako אוכל
הקישור הועתק

טאג'ין לחי

תאנים, משמשים ושזיפים עם הרבה תבלינים, בשר ישראלי רך עטוף בטעמים מתוקים ועמוקים - אין הזדמנות טובה יותר מראש השנה להכין כזו מנה ישראלית, מפוארת וחגיגית. מה שכן, את השקדים הקלופים והקצוצים מלמעלה תפזרו רק לפני ההגשה.

קדרת זנב שור
קדרת זנב שור|צילום: from my point of view, ShutterStock

תבשיל קדרה

קדרה תמיד כיף יותר לאכול אחרי יממה, או לפחות חצי יום. במתכון הקדרה של חמודי דבאח משתמשים בשני זנבות שור, שמתבשלים עם כל הירקות והתבלינים עד שהבשר נופל מהעצם. הסיר הזה אולי מתאים למזג אוויר קצת יותר חורפי, אבל הוא גם חגיגי בטירוף ונגביר בשבילו את המזגן.

אוסבוקו
אוסבוקו|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אוסובוקו

אפשר להכין מנות מדהימות מבשר בקר מקומי גם מבלי לקרוע את הכיס, וזה הטריק: קונים בנפרד את השריר (נתח מספר 8) ואת העצמות (עצמות מח) - ככה משלמים הרבה פחות, אבל עדיין נהנים מכל העושר של הטעמים, גם של הבשר הטרי וגם של העצמות.

פרסומת

תבשיל בשרים

מנה עיקרית עשירה שתרגש אוהבי בשר אמיתיים: 3 סוגים שונים של נתחים מבשר בקר ישראלי טרי (פולקה, אונטריב ולשון), יין (אדום כמובן), ירקות שורש ותיבול פשוט וטוב. הניחוחות שיעלו מהסיר המופלא הזה יעשו לכם את החג.

סיר פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום ומחית רימונים
סיר פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום ומחית רימונים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תחתיות ארטישוק ממולאות

הכל פה מתחבר בצורה הכי נכונה ומענגת שאפשר: חצי קילו בשר ישראלי טרי טחון, תחתיות ארטישוק (הן דווקא לא מוכרחות להיות טריות, אפשר להשתמש בקפואות, בכיף שלכם), צנוברים, עשבי תיבול ושום ברוטב לימוני. מנה קלאסית לחג - ואם נשאר ממנה משהו אז גם ליום שאחרי.

פרסומת
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותבלינים
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותבלינים|צילום: דרור עינב, mako אוכל
מצאתם טעות לשון?