mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת חורפית מושלמת

את הארוחה השבוע אנחנו מתחילים עם מרק (לא הרבה, שלא תשבעו לנו לפני העיקרית), ממשיכים עם מנה מלכותית של בשר, תפוחי אדמה וכרובית ומנת צד של שעועית ירוקה בתנור, ומסיימים בפאי שוקולדי שמתיישב בול בקיבה של המתוקים

אוכל טוב
mako
פורסם: | עודכן:
מרק אפונה עם חזה אווז
מרק אפונה עם חזה אווז | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק אפונה

עם המרק הזה יש לנו בעיה גדולה, ולכן התלבטנו קשות אם לפתוח איתו את ארוחת השבת של השבוע. הוא משביע, עלול להיות מאוד משביע, ואם יש משהו שאנחנו לא מאחלים לכם זה לשבוע בערב שבת אחרי המנה הראשונה. אז למה הוא בכל זאת כאן? כי הוא פשוט ממש ממש טעים, וכי אם נמנעים מתוספות כמו קרוטונים או חזה אווז, ומסתפקים בקערה אחת לא גדולה - הכל יכול להיות בסדר. בקיצור, תיהנו ממנו, בכיף שלכם, אבל בזהירות.

פשטידת רועים לפסח - החלק הפנימיח
פשטידת רועים לפסח - החלק הפנימי | צילום: דנה סימן טוב, יח"צ

פאי רועים

מאז שגילינו שאפשר להכין פאי רועים עם כרובית (לא במקום תפוחי אדמה, בנוסף) אנחנו אוהבים אותו אפילו יותר. מתכון של הדיי עפאים, שכל מה שיוצא לו מתחת הידיים ראוי להערכה ולזלילה. שכבה אחת של בשר (עם קצת ירקות וירוקים), שכבה שנייה של פירה תפודים וכרובית - וביחד מנה שיש בה הכל, ורק רוצים ממנה עוד.

שעועית ירוקה צלויה
שעועית ירוקה צלויה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שעועית ירוקה בתנור

אנחנו עלולים להישמע מעט קיצוניים, אבל בהחלט עומדים מאחורי המסר: בימים אלה, לא להכין שעועית ירוקה טרייה זה בגדר פשע. היא פשוט כל כך טעימה, כל כך זמינה וכל כך קל לעבוד איתה, שבאמת שאין שום סיבה בעולם לא לקחת חופן ממנה בכל יום מימות השבוע ולתקתק ממנו מנה כלשהי. לסופ"ש אנחנו ממליצים על המנה הזאת, שהיא קצת יותר חגיגית, אבל מבחינתנו תכינו איזו מנת שעועית ירוקה שאתם רוצים. ומשעועית טרייה, כמובן. יש לכם את כל השנה למוקפאת.

פאי נוטלה ואגוזי לוז - פרוסה
פאי נוטלה | צילום: נופר צור, mako אוכל

פאי נוטלה ואגוזי לוז

הפאי הזה, חינו בפשטותו - ויש לו בלי סוף חן. למעשה, אין בפאי אלא בצק פריך ושכבה יפה של נוטלה, שמטעמי כשרות אפשר להחליף לממרח אחר, שאינו חלבי. אה, ושכבה יפה של אגוזים מלמעלה, שיהיה. בקיצור, רק דברים טובים.

שבת שלום!