
המצרכים (6 מנות):לבשר:
לכיסוי:
אופן ההכנה:1מתחילים עם תערובת הבשר: קוצצים את הבצלים ומעבירים למחבת ברזל רחבה שחוממה מעל אש גבוהה. מערבבים את הבצל בכף עץ ומניחים לו להתייבש מעט ולקבל כוויות זהובות. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים בערבוב עד שהבצל מזהיב כולו. קוצצים את השום ומוסיפים אל המחבת יחד עם הבשר. 2מפוררים את הבשר בכף עץ ומניחים לו להיטגן ולשנות את צבעו לאפרפר. 3קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים אותה אל הבשר יחד עם הנענע, האזוב והאפונה. מערבבים מעט ויוצקים מעל הכל את היין. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומניחים לתערובת להתבשל כ-20 דקות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים. פשטידת רועים לפסח|צילום: דנה סימן טוב, יח"צ4להכנת הכיסוי: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים עם מעט מלח עד שתפוחי האדמה מתרככים ומסננים. מפרקים את הכרובית לפרחים ומאדים בסיר אידוי על אש בינונית עד שהכרובית מתרככת גם כן. מועכים את הכרובית ותפוחי האדמה יחד עם החלמונים. מתבלים במלח ובפלפל. 5בתבנית חסינת חום בעלת שוליים גבוהים מסדרים את תערובת הבשר ומעליה מניחים את פירה תפוחי האדמה והכרובית בשכבה אחידה. יוצרים גומות בכיסוי בעזרת כף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-225 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים יפה. 6מגישים חם עם סלט ירוק ורענן. המתכון מתוך פרק בסדרת הרשת של בית אבי חי "שיר לערב חג", שבו מכין הדיי עפאים את המנה יחד עם אסתר רדא: חג שמח! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |