16 מתכונים ב-10 דקות
אם בימים כתיקונם אנחנו מרגישים שאין לנו מספיק זמן להקדיש לבישולים, הרי עכשיו המצב חמור שבעתיים - בטח ובטח באזור הדרום. אז במקום סתם לדחוף פיתה עם משהו, קבלו מתכונים טובים ומהירים שמכינים בעשר דקות בלבד. באהבה ענקית לתושבי הדרום ולכל הרעבים באשר הם

ארוחת בוקר או ביניים זריזה וכיפית.
מערבבים500 גרםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)לבנה(2 גביעים רגילים או אחד גדול),4 כפות קמח תופח,4 כפות סוכרו-2 ביצים. מוסיפיםכפית תמצית ונילואם יש גם קצתשמנת מתוקה. מטגנים שלוליות במחבת. למתכון המלא של ענת אלישע:שלוליותגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)

סלט כרובית
אם יש לכם מעבד מזון, אפילו 10 דקות לא צריך בשביל הסלט הנהדר הזה.
מגרריםכרוביתבפומפייה (או מעבד מזון), מוסיפיםעשבי תיבולבשפע,צנוניותפרוסות,חמוציות,שקדיםואגוזים. מכינים רוטב משמן זית,דבש,לימון,מלח ופלפלומערבבים. למתכון המלא של יעל קצב:סלט כרובית
ברקוקש פטנט
הברקוקש הוא מעין דייסה מתוקה שנכנסה לחיינו דרך המטבח המרוקאי, ובגרסתה המקורית היא לוקחת הרבה יותר מעשר דקות עבודה. אבל לא כשמכינים אותה על בסיס פתיתים!
מחממיםכוס מיםבקלחת ומוסיפיםחצי כפית מלח. כשרותח מוסיפיםכוס פתיתים, ומבשלים עד שרוב הנוזלים נספגים. מוסיפים כוס חלב וכפית חמאהומבשלים תוך ערבוב עד שהחלב מסמיך. מגישים עם עוד כפית חמאה.מתכון לברקוקש פטנט

סופלה שוקולד במיקרו
משהו קטן ומתוק שאפשר להכין כשאין זמן בכלל.
מערבבים בקערה4 כפות קמח תופח,4 כפות סוכרו-2 כפיות קקאו. מוסיפיםביצה,3 כפות חלבוכמות זהה שלשמןומערבבים רק עד אחידות. מחלקים את הבלילה בין שני ספלים קטנים משומנים, מטביעים קובייה או שתיים שלשוקולדבכל אחד ומכניסים למיקרו ל-2 דקות. מגישים עםאבקת סוכר. למתכון המלא:סופלה שוקולד במיקרו

חומוס בשני מרכיבים
חומוס הכי מהיר שיש, שביחד עם פיתות יכול להשביע בקלילות 4 נפשות רעבות.
מסנניםחומוס מקופסת שימוריםמהנוזלים ושומרים את הנוזלים בצד. מכניסים לבלנדר את גרגירי החומוס, מוסיפים חצי כוס מהנוזל ששמרנו בצד ו-2 כפות שלטחינה גולמיתוטוחנים למחית חלקה במשך כדקה. מתבלים במלח. למתכון המלא של שרית נובק:חומוס ביתי בשני מרכיבים

סלט קוסקוס מהיר
אם אתם רוצים להתמלא ממנה אחת, סלט הקוסקוס הזה הוא בשבילכם. אפשר וכדאי להחליף את הקוסקוס בקוסקוס מלא. 2 מנות.
מניחים בקערהכוס קוסקוסמהיר הכנה ומכסים במים רותחים עם מעטשמן זית ומלח. מכסים ומניחים בצד. בינתיים חותכיםחצי סלסלת עגבניות שריומלפפון אחד. מעבירים לקערה, מוסיפיםכוס גרגירי חומוס מבושליםמקופסה (שטופים ומסוננים) ואת הקוסקוס המוכן. מתבלים במיץ לימון,שמן זית,מלח ופלפל.
גיוונים: אפשר להחליף את הקוסקוס בבורגול מהיר הכנה, להוסיף עשבי תיבול,גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)מלוחה, בצל, צנוברים ועוד.

סלט פאטוש
סלט ירקות מהיר שמגיע מחומש בקרעי פיתה, שהופכים אותו למשביע (וגם לטעים) יותר. 2 מנות יפות.
קוצצים גס2 מלפפונים, 2 עגבניות ובצל סגול. קוליםפיתהאו מטגנים אותה עד הזהבה וקורעים לחתיכות גסות. קוצצים גס מעטנענע ופטרוזיליה. מערבבים הכל יחד ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפלואו רוצים גםסומאק. למתכון המלא של רותם ליברזון:סלט פאטוש

קאצ'יו א פפה
קלאסיקה איטלקית פשוטה של 3 מרכיבים - פסטה עםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)ופלפל שחור. 4 מנות.
מרתיחים מים בסיר גדול. כשהם רותחים, מוסיפים להם מלח בנדיבות, מכניסים אליהם חבילתפסטהארוכה ודקה(500 גרם, כמה שיותר דקה - ככה היא תתבשל מהר יותר) ומבשלים לפי הוראות היצרן. כמה דקות לקראת סיום בישול הפסטה, מחממים מחבת גדולה עד שהיא רותחת. מוסיפים אליהכף של פלפל שחור גרוס טרי(בחתיכות גדולות) ומטגנים על יבש את הפלפל כדקה או שתיים. מוציאים כוס ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים 3/4 ממנה למחבת. מביאים לרתיחה. מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת. מוסיפים3/4 כוס של גבינת פרמזן(או פקורינו, אוגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)עם אופי אחרת), מערבבים היטב ומוסיפים עוד ממי הבישול אם צריך. מעבירים לצלחות ומגישים עם עודגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע).

נודלס מהירים ברוטב פיקנטי
מנת נודלס שלא הייתה מביישת מסעדה אסייתית, עם רוטב מהיר מהיר שרק צריך לערבב. 3 מנות.
מבשלים100 גרם אטריות אורז(או אחרות שאוהבים) בסיר עם מים רותחים 7 דקות או לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד מעט ממי הבישול. מערבבים בקערה עמוקה2 כפות חמאת בוטנים, 2 כפות רוטב סויה, כף רוטב דגים (אפשר להחליף בחומץ בלסמי מצומצם), כף שמן צ'ילי, 2 כפות ממי הבישול של האטריות ושן שום מגוררת. מוסיפים את האטריות, מערבבים וזוללים. למתכון המלא של רותם ליברזון:נודלס ב-10 דקות
סלט פסטה בלי פסטה
כשאין זמן להכין פסטה לסלט פסטה (לפסטה קצרה כמו פוזילי או פנה לוקח יותר מ-10 דקות להיות מוכנה), מכינים סלט פסטה מינוס הפסטה. שילוב של ירקות טריים עם שימורים איכותיים וגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)מלוחה תמיד עושה את העבודה. 2 מנות.
חותכיםחצי סלסלת עגבניות שרילרבעים וחצי בצללפרוסות דקות, ומעבירים לקערה. מגלעניםחופן זיתים(ירוקים או שחורים. הכי מהר: נותנים להם מכה עם הצד הקהה של הסכין, כמו שעושים עם שום, ושולפים את הגלעין), קוצציםרבע צנצנת של עגבניות מיובשותוחותכים100 גרםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)בולגריתלקוביות – ומוסיפים לאותה הקערה. מתבלים במלח (בעדינות, בגלל הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)), בפלפל שחור, בשמן זית ובחומץ בלסמי.
גיוונים: אפשר להוסיף לבבות ארטישוק משומרים, עלי בזיליקום או אורגנו (טרי או מיובש) או להחליף סוגגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע).

פנצנלה טונה
פנצלנה הוא סלט איטלקי המבוסס על לחם יבש. הגרסה חסרת הסבלנות של הסלט הזה עושה שימוש בלחם קלוי. 2 מנות.
קולים בטוסטר2 פרוסות לחם, לא משנה איזה (אבל עדיף פרוסות לחם שמנמנות). קוצצים3 עגבניות,2 מלפפונים, ופורסיםבצללפרוסות דקות. מעבירים לקערה. קורעים את פיסות הטוסט, מוסיפים לקערה ומערבבים עם הירקות. מוסיפיםשמן זית,חומץ בן יין אדום,מלח ופלפלומערבבים שוב. מסנניםקופסת טונהמהשמן, מוסיפים מעל הסלט ומגישים.
גיוונים: עגבניות מיובשות קצוצות, זיתי קלמטה מגולענים, עלי בזיליקום, עלי רוקט ועוד.

חביתת תרד
מנה אחת, שתמלא לילדים את הבטן בתוך רגעים ספורים. לגרסה מפנקת יותר מוסיפיםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)צהובה.
טוחניםכוס עלי תרד. טורפים ביצה בקערה ומוסיפים את התרד הטחון,כף סולת וכף קוטג'. מחממים מחבת עם מעטחמאהאו שמן ומעבירים את התערובת למחבת החמה. מכסים, ומטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון של החביתה התייצב. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות במכסה סגור. למתכון המלא של קרן שפירא:חביתת תרד

ביצה רכה עם לחם פריך וסלט עגבניות קטן
מאז ששמעתיעל השיטה הזאת להכנת ביצים רכות, לא חזרתי אחורה. היא עובדת באופן מושלם בכל פעם מחדש. 2 מנות.
מדליקים קומקום עםמיםומכניסים לטוסטר2 פרוסות לחם. יוצקים אל תוך סיר קצת יותר מסנטימטר אחד של מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים2 ביצים. מבשלים שש וחצי דקות עם מכסה סגור. בזמן שהביצים מתבשלות, קוצצים דק2 עגבניות גדולותומעבירים לקערה. מוסיפים להןשן שוםקצוצה דק או כתושה, שמן זית ומלח. מערבבים. אחרי שש וחצי דקות בדיוק מוציאים את הביצים מהסיר, שוטפים כחצי דקה תחת זרם מים קרים ומעבירים לצלחת מיוחדת לביצים. מגישים עם הסלט הקטן והלחם הקלוי.
סנדוויץ' חזה עוף עם מיונז צ'ילי
לא באמת צריך המון זמן טיגון לחזה עוף משוטח (אלו של השניצלים, שמגיעים במחלקת הבשרים של הסופר בין 2 ניילונים שקופים), העיקר שהמחבת תהיה חמה חמה לפני שאתם מוסיפים לה את השמן. 2 מנות.
מחממים מחבת גדולה. כשהמחבת רותחת, יוצקים אליה מעט שמן ומניחים בתוכה2 חזות עוףמשוטחים לשניצל (שני חצאים של פרפר אחד). צולים על אש גבוהה עד שהעוף מוכן, כ-3-4 דקות מכל צד. בינתיים מערבבים2 כפות מיונזעםכף רוטב צ'ילימתוקוקורט מלח. פורסיםעגבנייהאחת ושוטפים כמהעלי חסה. מגישים כל חזה עוף בתוךלחמנייה/גב'טה/חצי בגט/2 פרוסות לחםומלפפון חמוץבצד.

סלט סלק מהיר
יש בסלט הזה את הוויניגרט הגאוני של אמא שלי, שהולך מעולה עם כל דבר. 4 מנות.
חותכים4 סלקיםמבושלים וקלופים (נמכרים בוואקום) לקוביות. שמים בצנצנת:כפית גדושה חרדל,2 כפות מיונז,שן שום כתושה,מלח,פלפל שחור,מעט סוכר,מיץ מחצי לימון,5 כפות שמן זיתומעט חומץ בן יין לבן. משקשקים היטב. טועמים ומתקנים את תיבול הרוטב. מערבבים בקערה את קוביות הסלק והוויניגרט ומגישים.
בתיאבון (ויאללה, שנתעורר מהסיוט הזה)!
** גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה במאי 2021