6 מנות אמוז-בוש מומלצות
להכין ארוחה של ראשונה, עיקרית וקינוח זה הסטנדרט - אבל להוסיף גם אמוז-בוש זה כבר אתגר של ממש. אתם יכולים לקרוא לה מתאבן או פתיח, אבל מה שבטוח זה שהמנה הזאת צריכה להיות קטנה ומגרה ולהשאיר לאורחים שלכם טעם של עוד. אחרי מתמודדי MKR המטבח המנצח, הגיע גם תורכם לנסות להכין אחת

אחד מהאתגרים הגדולים ביותר בחצי הגמר של MKR המטבח המנצח, הוא ארוחת ארבע המנות ובעיקר מנת האמוז-בוש, המנה שמוגשת בתחילת הארוחה, אפילו לפני המנה הראשונה. מצרפתית, פירוש המונח אמוז-בוש הוא משעשע חך, וכשמו הוא: מנה קטנה במיוחד שתפקידה לגרות את החך ולגרום לסועד להמתין בציפייה לכל יתר המנות.
אמש בתחרות, שלושת הזוגות המתחרים בחצי הגמר השני הפתיעו את השופטים חיים כהן ורותי ברודו עם מנות אמוז-בוש מגרות ויצירתיות. אושרי וירדן הגישו טארטלט קישואים, קלמטה וריקוטה שגרם אפילו לשופטת האורחת אסטלה להתפעל, דניאל ונדב שמרו על הקו התאילנדי עם דג לברק צרוב עם סלט מנגו חריף וענני דג ואילו שמעון ודורון הלכו על רול קרפצ'יו בשיפוד.
אז אם גם אתם רוצים לאתגר את עצמכם ולהפתיע את האורחים שלכם עם מנת אמוז-בוש שתעשה להם חשק לעוד, אתם מוזמנים לנסות להכין כל אחד מהמתכונים הבאים שליקטנו עבורכם.
פחזניות קטנטנות בטעם גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), שעשויות מבצק שמבשלים על הכיריים. מתאבן מושלם עם טעם של מיליון דולר, שאפילו לא צריך בשבילו מיקסר.

חצי שעה עבודה ויש לכם כדורים קטנים ושובבים של מחית תפוח אדמה בציפוי פירורי לחם.

פטריות ממולאות עוף ועשבי תיבול שיפתחו לאורחים שלכם את התיאבון לפני הזלילה הגדולה.

הנה עוד מנת פטריות שאסור לפספס, והפעם הן מזוגגות ברוטב מקסים מקסים של חמאה ויין.

צלחת קרפצ'יו מצליחה לעשות רושם על אורחים גם כשמדובר בפרוסות סלק, ולא בבשר. זוג סלקים, גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), פיצוחים (לא קלויים!) - ובפחות מחצי שעה יש לכם על השולחן פצצת טעמים ולא מעט ערכים תזונתיים.

חטיפים קראנצ'יים אפויים שילדים אוהבים, ברוטב מיונז מתקתק.
