אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קרפצ'יו סלק ובולגרית

צלחת קרפצ'יו מצליחה לעשות רושם על אורחים גם כשמדובר בפרוסות סלק, ולא בבשר. זוג סלקים, גבינה, פיצוחים (לא קלויים!) - ובפחות מחצי שעה יש לכם על השולחן פצצת טעמים ולא מעט ערכים תזונתיים

|mako אוכל| פורסם07:14
קרפצ'יו סלק ובולגרית  (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.3252reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 סלקים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית סילאן או דבש
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 2 כפות עלי נענע או בזיליקום
  • חצי כוס גרעינים/שקדים/אגוזים לא קלויים

אופן ההכנה:

1מבשלים את הסלקים במים עם הקליפה במשך כ-20 דקות.

2קולפים את הסלקים ופורסים אותם דק.

3מסדרים את הפרוסות על צלחת שטוחה וזולפים עליהן שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, מלח ופלפל.

4מפוררים מלמעלה גבינה, גרעינים ועשבי תיבול, ומגישים.

קרפצ'יו סלק ובולגרית עם פיצוחיםקרפצ'יו סלק ובולגרית עם פיצוחים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב - בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב (או תחליפים)ביום.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il