אין ספק שהשף אייל שני הצליח לשנות מהקצה אל הקצה את הקולינריה התל אביבית - הוא לימד אותנו שאפשר לאכול בפיתה גם דברים לא טריוויאלים כמו תפוחי אדמה או כרוביות, ובעיקר הוכיח שירקות יכולים לספק את הסחורה לגמרי לבד.

שניים מהפיינליסטים של MKR המטבח המנצח, אושרי מסהיד וירדן שי, הם תלמידים נאמנים של שני ועובדים בתור טבחים במסעדותיו, סלון ומלכה. לתחרות הם הביאו את הסגנון הייחודי של שני, שמאופיין בפשטות, אבל גם בחומרי גלם איכותיים ובתשומת לב לכל מרכיב ומרכיב. רגע לפני הגמר וקרב המטבחים הגדול בין המטבח הירושלמי, התל אביבי, התאילנדי (מהערבה) והמסורתי מלוד, נזכרנו בכמה מהמתכונים הכי אהובים של שני ושל תל אביב בכלל.

פרנץ' טוסט (לחם אבוד) של אייל שני

למה שלא תפרגנו לעצמכם ארוחת בוקר מושלמת, של לחם מטוגן עם ריבת תפוחים ושמנת? מתכון מבואר של אייל שני, שילווה אתכם כל החיים.

פרנץ' טוסט (צילום:  willmilne, shutterstock)
פרנץ' טוסט | צילום: willmilne, shutterstock

פוקצ'ה של אייל שני

לחם ביתי משגע, שמפונק בשמן זית ומלח גס איך שהוא יוצא מהתנור.

פוקאצ'ה (צילום: istockphoto)
פוקאצ'ה | צילום: istockphoto

מוס שוקולד

מתכון בסיסי אך מעולה לקינוח השוקולד הכי עשיר ואוורירי שטעמתם.

מוס שוקולד על כפית (צילום: Red Confidential, shutterstock)
מוס שוקולד על כפית | צילום: Red Confidential, shutterstock

תפוחי אדמה בפיתה

המתכון למנה המיתולוגית של אייל שני - מעדן מהביל ומענג של פחמימות בריבוע, שכל ביס בו נפלא יותר מקודמו.

תפוחי אדמה בפיתה (תמונת AVI: mako)
תמונת AVI: mako

כרובית, תפוח אדמה שנדרס ורטטוי

המתכונים הכי אהובים של אייל שני ממסעדת המזנון שוחזרו על ידו בתוכנית ישראל מבשלת יחד, ואתם מוזמנים לשחזר גם בעצמכם.

כרוביות (צילום: עודד קרני)
כרוביות | צילום: עודד קרני

לברק בתנור ועלי תרד בחמאה ופרמז'ן

כמה פשוט, ככה טעים. גם אתם יכולים לתקתק את המנות שלימד אייל שני להכין בתוכנית ישראל מבשלת יחד בחצי שעה עבודה, גג.

אייל שני מבשל לברק בתנור (צילום: מתוך "ישראל מבשלת ביחד", קשת12)
זה מה שהכין השף היום | צילום: מתוך "ישראל מבשלת ביחד", קשת12