1. מתכון בצנצנת

רעיון גדול - בחרו מתכון אהוב לעוגה, עוגיות או כל דבר אחר שאתם אוהבים. הכניסו את המרכיבים היבשים אל תוך צנצנת בשכבות יפות וסגרו היטב. הכינו פתק יפה עם רשימת המרכיבים הרטובים הדרושים ואופן ההכנה. טה דה! שימו לב, כדאי לתת את המתנה הזאת לאנשים שבאמת משתמשים בתנור שלהם, ולא רק כמקום אחסון נוסף במטבח.

הנה כמה הצעות שייראו יפה בתוך צנצנת: עוגת קפה ליד הקפה, עוגת פירות יבשים, עוגת קוקוס ושוקולד, עוגת בננה ושוקולד צ'יפס.

אין תמונה
עוגה בצנצנת. נותנים רק למי שאוהב לאפות

2. פיצוחים מתובלים

כל מה שצריך זה לבחור פיצוחים אהובים (שקדים, אגוזים, בוטנים, אפונה ומה לא), להוסיף קצת תבלינים פיקנטיים, לפעמים קצת שומן או מים, ולאפות. אחרי שהפיצוחים מתקררים ומתייצבים מכניסים לצנצנת יפה או לשקית נייר חומה מקושטת (לקבלת אפקט פיצוצייה, אבל משודרגת) ונותנים לחברים אוהבי הפיצוחים.

הנה כמה הצעות: מיקס פיצוחים בקרמל פיקנטי, שקדים בנוסח ספרדי, שקדים במלח ים וצ'ילי, קשיו בפפריקה מעושנת ולימון, אגוזים בצ'אטני משמשים-מנגו.

3. נשיקות צבעוניות

כולם אוהבים נשיקות, אבל כמות האנשים שמוכנה להתאפק כל כך הרבה שעות עד שהנשיקות מוכנות - מעטה. אז תהיו אתם אלה שמרימים את כפפת המרנג, השקיעו אחר צהריים אחד ופנקו את חבריכם בצנצנת גדולה, או אפילו שקית יפה, של נשיקות מתוקות. רוצים להגדיל ראש? ערבבו את המרנג עם מעט צבע מאכל (בג'ל, לא בנוזל).

>> למתכון: נשיקות כמו שצריך

עוד רעיונות הגשה ונשיקות צבעוניות בבלוג של מיס פטל

נשיקות צבעוניות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, Misspetel)
נשיקות צבעוניות. לא לכל אחד יש סבלנות להכין | צילום: שרית נובק - מיס פטל, Misspetel

4. אפרסקים מתובלים

נשמע משונה? עד שלא תטעמו לא תבינו כמה זה כיפי וטעים, בעיקר לצד מנה בשרית. שופכים שתי קופסאות שימורים גדולות של אפרסקים, עם הסירופ, אל תוך סיר. מוסיפים 4 מקלות קינמון, שתי כפות חומץ אורז או חומץ יין לבן, שורש ג'ינג'ר מקולף וחתוך, כפית פתיתי צ'ילי, קמצוץ מלח, חצי כפית פלפלים שחורים שלמים ו-6 מסמרי ציפורן, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך דקה-שתיים ומורידים מהאש.

מעבירים לצנצנות מעוקרות, ומוסיפים פתק יפה. שומרים במקרר.

עוד פרטים על האפרסקים המתובלים בבלוג אוכל זה טעים

אפרסקים מתובלים (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
אפרסקים מתובלים. מתנה שלוקח 6 דקות להכין | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

5. ריבת קליפות פומלה

כל הדודות עושות את זה: מנצלות את מלאי התותים המרקיבים להכנת ריבות, שאחר כך משמשות כמתנות במשך חודשים. אז ריבת תותים זה סבבה (אל תפסיקו לתת לנו כאלה, כן?), אבל אנחנו מציעים לכם להיות קצת פחות בנאליים. נצלו את החורף ואת פירות ההדר והכינו ריבה מופלאה העשויה - שימו לב - מקליפות. את בשר הפרי העסיסי תשאירו לכם לנשנוש.

>> למתכון: ריבת פומלה

6. עוגות על מקל

עוגות קטנטנות הן מתוקות במיוחד, תרתי משמע. הרעיון פשוט – קחו חומרים יבשים ומוכנים (עוגה מוכנה, עוגיות), ערבבו אותם עם גורם רטוב כלשהו (גאנאש, שמנת), כדררו, צננו, טבלו בציפוי ונעצו על מקל. המהדרין גם יוסיפו סרט נאה לקישוט. לא הרבה עבודה בשביל מתנה מושקעת וחמודה שתשמח כל אחד (אפילו אביבה אימצה את הרעיון. נשבעים).

>> למתכון: קייק פופס

>> למתכון: טראפלס על מקל

קייק פופס (צילום: פז אלסטר, Cake It Easy)
קייק פופס. איזה רעיון מתוק - עוגה קטנה על מקל | צילום: פז אלסטר, Cake It Easy

7. גרנולה ביתית

טרנד הבריאות לא פסח גם עלינו, ובמקום לבלוס גרנולה קנויה גם אנחנו התחלנו להכין לבד בבית. האמת, זה בכלל לא קשה, הרבה יותר טוב ומעל הכל – הרבה יותר כלכלי. אז לא כולם מכינים גרנולה בבית, אבל אין ספק שכולם ישמחו לקבל צנצנת מלאה בחטיף האנרגיה הטבעי הזה. מערבבים שיבולת שועל (לא אינסטנט) עם אגוזים, פירות יבשים ודברים טובים, מוסיפים שומן (כמו שמן או חמאה) ומתיקות בדמות מייפל, דבש או סילאן, מערבבים ואופים – זה הכל.

>> למתכונים: גרנולה ביתית

אין תמונה
גרנולה. אם כבר, אז עדיף ביתית

8. טראפלס

טראפלס הם מסוג הדברים שעושים הרבה רושם, אבל ממש קל להכין אותם. ממיסים שוקולד משובח עם חמאה או שמנת, מוסיפים אלכוהול, אגוזים או כל תוספת טעימה אחרת, מקררים, מעצבים ומגלגלים בציפוי. אפשר כמובן להתפרע ולהכין טראפלס עם שילובים מוזרים כמו שוקולד-מרווה או שוקולד-צ'ילי, אבל אנחנו נדבוק במתכונים הקלאסיים. ערימת טראפלס קטנה בתוך שקית שקופה קשורה בסרט יפה תמיד תעשה טוב למי שיקבל אותה.

>> למתכון: טראפלס שוקולד וויסקי בשלל ציפויים

>> למתכון: טראפלס פרלין עם אגוזי מקדמיה

>> למתכון: טראפלס שוקולד חלב וברס

טראפלס מרים במיוחד (צילום: גלובס)
טראפלס. רק מחכים לשקית שקופה יפה | צילום: גלובס

9. קליפות הדרים מסוכרות

נשמע הכי כמו קינוח של פעם, אבל תודו שתמיד כיף לקבל ולנשנש קליפות רכות, קצת מרירות וקצת מתוקות. כמו במקרה של הטראפלס – שקית ניילון שקופה וסרט נאה יתאימו מאוד לאריזה.

>> למתכון: קליפות פומלה מסוכרות מצופות שוקולד

10. חמוצים בצנצנת

תופתעו לגלות שלא רק מלפפונים ולימונים משתדרגים בעקבות שהייה בצנצנת מול השמש, אלא כמעט כל ירק קשה. משקיעים בירקות טריים ובצנצנת יפה (לא לשכוח לעקר אותה), פיסת בד צבעוני או חוטי קש, ויש לכם מתנה שכל אחד ישמח לשים על השיש (וגם לאכול). הנה שתי הצעות שיוצאות מהקופסה, ועוד אחת קלאסית:

פטריות ביין – פטריות טובות, יין לבן יבש, שמן זית ותבלינים.

ארטישוק ירושלמי – כבוש בחומץ הדרים, עם קיק חריף של תבלינים וטבסקו.

ואיך אפשר שלא – מלפפונים כבושים ביתיים כמו שצריך.

עשינו לכם חשק לתת? תנו גם איזה לייק אחד

>> כי זה חורף: מרק בצל צרפתי אמיתי
>> ממהרים? 4 מתוקים עד חצי שעה