גרנולה שקדים, צימוקים וסילאן
הסילאן מעניק לגרנולה מתיקות מיוחדת וצבע שזוף

אין תמונה
המטבח הבריא, והטעים סוף

חומרים ל-1 ק"ג:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1/4 כוס סילאן
400 גרם (4 כוסות) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
1.5 כוסות שקדים שלמים 1 כוס צימוקים כהים

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מחממים חמאה, סוכר וסילאן בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס לגמרי.
3. מערבבים שיבולת שועל עם שקדים בקערה (את הצימוקים שומרים לסוף, לאחר האפייה). יוצקים את תערובת החמאה ומערבבים היטב.
4. מפזרים באופן שווה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים 35-25 דקות תוך כדי ערבוב כל 10 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.
6. מפוררים את הגרנולה בידיים, מוסיפים צימוקים ושומרים בצנצנת אטומה עד שבועיים. במקרר או במקפיא היא יכולה להישמר חודשיים-שלושה.


גרנולה שוקולד, אגוזי מלך ומשמשים מיובשים
שוקולדית ואהובה מאוד על ילדים, בזכות 2 כפות קקאו בלבד

חומרים ל-1 ק”ג:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1/4 כוס דבש
2 כפות אבקת קקאו איכותית
400 גרם (4 כוסות) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
2 כוסות אגוזי מלך חצויים
1 כוס משמשים מיובשים חתוכים גס

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מחממים חמאה, סוכר ודבש בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהאש, מוסיפים קקאו ומערבבים למשחה חלקה.
3. מערבבים שיבולת שועל עם אגוזים בקערה (את המשמשים שומרים לסוף, לאחר האפייה). יוצקים את תערובת הקקאו ומערבבים היטב.
4. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים 35-25 דקות, תוך כדי ערבוב כל 10 דקות, עד שהאגוזים זהובים (קשה להבחין אם השיבולת כבר זהובה בגלל צבע הקקאו). מצננים.
6. מפוררים את הגרנולה בידיים, מוסיפים משמשים מיובשים ושומרים בצנצנת אטומה עד שבועיים. במקרר או במקפיא היא יכולה להישמר חודשיים-שלושה. 

אין תמונה
גרנולה עם סילאן ושקדים

גרנולה מייפל, גרעינים ופקאן
גרנולה עשירה במיוחד בטעמים ובמרקמים

חומרים ל-1 ק”ג:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי
400 גרם (4 כוסות) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
2 כוסות אגוזי פקאן חצויים
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס גרגרי שומשום

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מחממים חמאה, סוכר ומייפל בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס לגמרי.
3. מערבבים שיבולת שועל עם אגוזים, גרעינים ושומשום בקערה, יוצקים את תערובת החמאה ומערבבים היטב.
4. מפזרים באופן שווה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים 35-25 דקות תוך כדי ערבוב כל 10 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.
6. מפוררים את הגרנולה בידיים ושומרים בצנצנת אטומה עד שבועיים. במקרר או במקפיא היא יכולה להישמר חודשיים-שלושה.

אין תמונה
סלט עם גרנולה. הגרסה המלוחה

גרנולה עם זעתר וגרעינים
מצוינת עם סלט ירקות ישראלי או עם לבנה

חומרים ל-200 גרם גרנולה:
1 כף שמן קנולה
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה
1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות גרגרי שומשום
1 כף גדושה זעתר
1/2 כפית שטוחה מלח

1. מחממים מחבת על להבה נמוכה-בינונית, מוסיפים שמן ושיבולת שועל ומערבבים כדקה, עד שהשמן נספג בשיבולת השועל. מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים עד להזהבה תוך כדי בחישה מתמדת.
2. מסירים מהאש וממשיכים לערבב, היות שהמחבת חמה וממשיכה להזהיב את הגרנולה. מצננים היטב.
3. שומרים בצנצנת אטומה עד שבועיים. במקרר או במקפיא הגרנולה יכולה להישמר חודשיים-שלושה.