שושני שמרים עם בטטה

אם התרגלנו לתפיסה שבורקס תפוחי אדמה זה תענוג גדול, מה כבר יכול להשתבש במאפה עם בטטה? כלום כנראה, ובדיוק בגלל זה שושני השמרים האלה הם יופי של נשנוש לשבת בצהריים (או סתם יום חול בין ארוחות).

שושני בצק שמרים עם בטטות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שושני בצק שמרים עם בטטות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

>> למתכון: שושני שמרים עם בטטה

מרק בטטה

אפשר להתווכח לגבי מזג האוויר, אבל שעון החורף והחושך בשעה חמש אחרי הצהריים מספיקים לנו כדי לפתוח רשמית את עונת המרקים. והמרק הכתום הזה הוא ללא ספק אחד מכוכבי העונה: בטטה, עדשים כתומות, גזרים, ג'ינג'ר, בצל ותיבול מושלם.

>> למתכון: מרק בטטה מנצח

מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וזרעי דלעת (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וזרעי דלעת | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף צלוי עם בטטה ואריסה

מעוף בתנור אף פעם לא נמאס, אבל למה לא לרענן קצת את הארוחות הכי מנחמות וכיפיות שיש? הנה מתכון מצוין של רעות עזר לעוף בתנור בכיוון טיפה אחר. על לא דבר. 

>> למתכון: עוף צלוי עם בטטה ואריסה

עוף צלוי עם שדרוג מגניב (צילום: רעות עזר, mako אוכל)
עוף צלוי עם בטטה ואריסה | צילום: רעות עזר, mako אוכל

צ'יפס בטטה

אם אתם שואלים אותנו, יש סיכוי טוב שצ'יפס הבטטה בדרכו להעיף את הצ'יפס הרגיל מכס המלוכה. כן, עד כדי כך הרגשות שלנו כלפיו חזקים. אז במתכון הזה משדרגים אותו בתיבול פרמזן, שום ורוזמרין, ואם רוצים אותו לא חלבי - אפשר גם להשמיט את הפרמזן ולא קרה כלום. 

>> למתכון: צ'יפס בטטה עם תימין ופרמזן

בטטה ממולאת

ואחרי כמה קלאסיקות, הנה מנה קצת יותר מיוחדת שמשאירה הרבה רושם - בטטה שאופים שלמה, וממלאים בסלט סלמון עסיס עם סלרי פריך והרבה טובים. טעימה כמו שהיא יפה. 

>> למתכון: בטטה ממולאת סלט סלמון וסלרי

בטטה ממולאת בסלט סלמון וסלרי (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
בטטה ממולאת בסלט סלמון וסלרי | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

סלט עדשים שחורות ובטטה

מחפשים משהו מרענן ליד המנה? מעולה, הנה סלט מרענן בטירוף, בריא ומלא צבע, והוא יגזול מכם רק חצי שעה של עבודה. אתם כבר עם סיר עדשים על האש? עשיתם בשכל.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
מרענן וצבעוני. סלט עדשים ובטטות | צילום: אסף רונן, mako אוכל

פסטה ברוטב בטטה קרמי

זה קורה לנו לפחות פעמיים בשבוע: אנחנו חוזרים מהעבודה סחוטים ועייפים ורק רוצים לתקתק ארוחת ערב זריזה ומשביעה, כזו שכל בני הבית ישמחו לאכול. אז רוב הסיכויים שלא נכין את הפסטה הזאת פעמיים בשבוע, אבל אין לנו בעיה לגלות שערבי יום שני אצלנו מוקדשים לה כבר למעלה מחודשיים.

פסטה מחיטה מלאה ברוטב בטטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צהריים או ערב? זו כבר בחירה שלכם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

>> למתכון: פסטה ברוטב בטטה קרמי

לביבות הבטטה של אורנה ואלה

נו, הרי לא באמת חשבתם שנדיר מרשימה כה מכובדת את המתכון המיתולוגי הזה, נכון? כל מילה נוספת תהיה מיותרת.

לביבות בטטה אורנה ואלה - מטגנים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קסם עגול וכתום. לביבות הבטטה של אורנה ואלה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

>> למתכון: לביבות הבטטה של אורנה ואלה

רפאלו - שמנת, בטטה וגבינת עיזים לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פרפרים של אושר. פרפלה ברוטב שמנת בטטה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה שמנת ובטטה בסיר אחד

המתכון הזה אהוב עלינו מכמה סיבות: היא מפנקת וטעימה, היא מוכנה בפחות מחצי שעה ומכינים אותה בסיר אחד, שזה אומר מטבח נקי יותר ופחות כלים לשטוף.

>> למתכון: פסטה שמנת, בטטה וגבינת עיזים בסיר אחד

פשטידת בטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
קלאסיקה מחייבת. פשטידת בטטה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פשטידת בטטה

פשטידת בטטה, אם תשאלו אותנו, היא קלאסיקה מוכחת, והמתכון הבא יעזור לכם להרים פשטידה מעולה שמתאימה בול לכל רגע בשנה. 

>> למתכון: פשטידת בטטה

קרקר בטטה לילדים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ברווזים, ברווזים, בואו הביתה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קרקר בטטה לילדים

בכל פעם שאנחנו מסתכלים על הקרקרים האלה אחרי שהם יוצאים מהתנור, אנחנו נדהמים מחדש. זה חמוד, זה טעים וזו כנראה הדרך המושלמת להפתיע כל ילד רעב.

>> למתכון: קרקר בטטה לילדים 

צ'יפס בטטה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
תכינו חצי קילו נוסף בשבילנו. צ'יפס בטטה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

צ'יפס בטטה

יקום וירים את ידו האדם שלא אוהב צ'יפס דקיק קריספי. אין חיה כזאת. ואם בא לכם להכניס מתיקות קראנצ'ית לחיים, אנחנו ממליצים לכם בחום על צ'יפס הבטטה המושלם הזה - החטיף האולטימטיבי לכל מאורע.

>> למתכון: צ'יפס בטטה

 

קסדייה בטטה וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
ויקום הטוסט וישתדרג. קסדייה בטטה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קסדייה בטטה וגבינות

אין על טורטיות, אפשר לעשות איתן כמעט כל דבר. כאן, לדוגמה, הן עוזרות ליצור את אחד הטוסטים המיוחדים שתוכלו להכין לעצמכם. סקפטיים? חבל, עדיף שתנסו את זה.

>> מתכון: קסדייה בטטה וגבינות

קציצות ירקות אפויות (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
קצת טחינה, סלט ירוק בצד, ואתם פיקס | צילום: אסף רונן, mako אוכל

קציצות ירק אפויות

בטטה היא אחד המרכיבים הכי שמחים במטבח הטבעוני, והקציצות המופלאות האלה, שכל טבעוני יאמץ בשמחה, הן אחלה הוכחה לכך. מה שנחמד כאן הוא שהן נאפות בתנור, ואפשר לשלב בהן כל ירק שתרצו.

>> מתכון: קציצות ירק אפויות

מיני פנקייק בטטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מיני פנקייק בטטה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פנקייק בטטה

ולסיום סיומת - מנה מתוקה ומפנקת, אבל עדיין מזינה - מיני פנקייקס עם חיזוק של טחינה. אפשר לטגן, ואפשר גם לאפות. 

>> למתכון: מיני פנקייק בטטה

_OBJ