ביצה בבאגט

נתחיל בשתי מנות של ביצה בבאגט, שאת שתיהן אנחנו אוהבים אהבת אמת. בראשונה מרוקנים לחמניות באגט ושופכים פנימה תערובת של ביצים, שמנת מתוקה וגבינה צהובה (ואז לתנור, כן?), ובשנייה יוצרים בבאגט שלם כמה שקעים, ולתוכם שוברים ביצים שלמות, כמו בביצה בקן. את שתיהן, את שתיהן נאהב יותר.

>> למתכון: ביצה בבאגט

>> למתכון: ביצה בקן בבאגט

ביצה בקן בבאגט (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
ביצה בקן בבאגט | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב
פריטטה מנצחת (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
פריטטה מנצחת | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

פריטטה

אחרי הבאגטים יעלו ויבואו שתי גרסאות של פריטטה, שהיא חביתה שמחוזקת בתפודים ושאר ירקות לכדי מעין פשטידה. המתכון הראשון הוא של יוגב ירוס, ויש בו קישואים, עשבי תיבול ופלפל חריף, ואילו השני - מתכון שאפילו ילדים יכולים להכין, שהוא הבסיס של הבסיס של הפריטטות, ואנחנו פשוט הרוסים עליו.

>> למתכון: פריטטה של יוגב ירוס

>> למתכון: פריטטה למתחילים

מאפה ביצים ותפוחי אדמה (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
פריטטה אפויה | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב
ביצים על ענן (תמונת AVI: צילום מסך youtube, CME Network™)
ביצים על ענן | תמונת AVI: צילום מסך youtube, CME Network™

ביצים על ענן

כאן יש לנו לא מתכון אלא שיטת הכנה - שהתוצאה שלה כל כך מגניבה שפשוט כואב הלב לא לנסות. השיטה היא להפריד את החלבון מהחלמון, להקציף את החלבון טוב טוב וליצור ממנו צורת ענן, ואז לשבץ את החלמון באמצע ולדחוף לכמה דקות בתנור.

>> למתכון: ביצים על ענן

שקשוקה לילדים (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
שקשוקה לילדים | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

שקשוקה

אתם לא צריכים אותנו בשביל לספר לכם כמה כיף לאכול שקשוקה לארוחת ערב, אתם אולי כן צריכים אותנו בשביל המתכון הכל כך פשוט, בסיסי וטוב הזה, שעובד מצוין אצל מבוגרים וילדים כאחד.

>> למתכון: שקשוקה

מקושקשת עם טריק

מקושקשת כולנו יודעים להכין, אבל מקושקשת מעולה? זאת כבר מנת חלקם של מתי מעט בלבד. אז מהיום אתם מתבקשים להוסיף לביצים במקושקשת שלכם שמנת חמוצה - ואולי תיכנסו למועדון.

>> למתכון: מקושקשת עם טריק

ביצה בקן בפטרייה

עוד שיטה כיפית מאין כמוה לצרוך את הביצה של ארוחת הערב: שוברים אותה לתוך פטרייה גדולה (פורטובלו למשל) וצולים תחת גריל התנור. מקסים.

>> למתכון: ביצה בקן בפטרייה

ביצייה בנוסח אבולעפיה

עוד סוג של ביצה בקן - והפעם בקן של פיתה, כמו שמוכרים באבולעפיה.

>> למתכון: ביצייה בנוסח אבולעפיה

מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

בצק עלים עם גבינות וביצה

זה כבר מאפה אמיתי, כלומר מצריך טיפה יותר התעסקות, אבל התוצאה חמודה וטעימה לאללה.

>> למתכון: בצק עלים עם גבינות וביצה 

מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב