אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

ביצה בקן בגרסה ירושלמית

לשמחתנו הגדולה, קרן אגם לא מפסיקה לשכלל את מתכוני הבייגלה הירושלמי שלה, אבל הפעם היא הגזימה: בייגלה ירושלמי עם גבינה נמתחת, ובחור שלו ביצה (עשויה למידה שאתם תבחרו). בקיצור: ארוחת בוקר שלמה במאפה חלומי

|אוכל טוב, mako| פורסם15:15
ביצה בקן - הגרסה הירושלמית (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
Rating:4.954reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהארבעים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

ארוחת בוקר שלמה בתוך מאפה אחד! חלום של מנה שמורכבת מבייגלה ירושלמי קריספי, אבל לא סתם: בייגלה ירושלמי שמלא בצ׳יזי קראסט של מוצרלה שנמתחת בכל ביס, ובאמצע ביצת עין (מידת העשייה נתונה לבחירתכם).

מנה שהיא ארוחה בפני עצמה והיא פשוט הצגה. חיבתי לבייגלה הלאומי ידועה, והרצון שלי לייצר ממנו עוד ועוד מתכונים הוא אינסופי.

המצרכים :

לבצק (8-9 יחידות):

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח חלה/קמח לחם/קמח פיצה/ קמח לבן רגיל
  • כפית גדושה מלח דק
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כף סוכר לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 200-250 מ״ל מי ברז

למילוי:

  • 100-150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

לביצים:

  • ביצה לכל ביגלה, מלח דק וקצת פלפל שחור גרוס

לציפוי:

  • קערה עם מי ברז
  • קערה עם שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק פרט למים.

2מוסיפים את המים לאט לאט במזיגה הדרגתית, עד שהבצק מתחיל להתגבש (אל תמזגו את כל הכמות בבת אחת, יכול להיות שלא תזדקקו לכולה).

תבחרו אתם את מידת העשייה של הביצים תבחרו אתם את מידת העשייה של הביצים|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

>> והנהמתכונים לפסחלמי שכבר מתחיל להתכונן

3לשים את הבצק כ-12 דקות עד לקבלת רך וגמיש (ולא יבש).

4מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

5מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, ומחלקים את הבצק לחלקים במשקל 90-100 גרם (בסוף אמורות להתקבל 8-9 יחידות). מכדררים כל חלק לעיגול ומניחים את עיגולי הבצק מכוסים על משטח מעט משומן להתפחה של 15-20 דקות.

6מחממים תנור ל-200 מעלות.

7מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה, צלחת רחבה עם מים, וצלחת עם שומשום.

8מרדדים כל כדור בצק למלבן ארוך בעזרת מערוך, מניחים כמות נדיבה של גבינת מוצרלה בחלק התחתון של הרצועה לאורכה, מקפלים את שולי הבצק מצד אחד מעל הגבינה ומגלגלים לרצועה. מחברים את הרצועה לעיגול, טובלים צד אחד בלבד במים, מיד מעבירים את הבייגלה לתוך שומשום על הצד הרטוב ומניחים על תבנית אפייה

9חוזרים על הפעולה עם כל הבייגלה ואופים את כולם למשך 10-12 דקות עד להזהבה.

10כשהבייגלה כמעט מוכנים, מוציאים אותם ומניחים ביצה שלמה בתוך החור של הבייגלה. מתבלים בפלפל שחור ובמלח ומחזירים לתנור ל 3-4 דקות נוספות או עד שהביצים מוכנות לשביעות רצונכם. מגישים חם חם וטרי.

*ניתן להבריש את הבייגלה בשמן זית עם צאתם מהתנור.

ארוחת בוקר שלמה במאפה אחד מהמםארוחת בוקר שלמה במאפה אחד מהמם|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il