מרק בצל צרפתי

המאסט הכי מאסט של גל קור הוא מרק, וכשאנחנו חושבים על חורף אמיתי אנחנו אוטומטית חושבים על מרק בצל (וגם על פריז. בראסרי שכונתי, כוס יין. אבל זה כבר סיפור אחר). איך מכינים מרק בצל כמו שצריך, עם כל עומק הטעמים הנדרש? בשביל זה צריך לא רק מתכון, אלא מתכון סופר מפורט. אז הנה.

מתכון: מרק בצל צרפתי

מרק בצל חום (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
מרק בצל חום | צילום: דניה ויינר, על השולחן

מרק בצל חום

סליחה, האם לא למדנו ממש לפני פסקה להכין מרק בצל כהלכתו? למדנו גם למדנו, אבל אם במקרה הקור השאיר אתכם בבית ויש לכם זמן בשפע, אתם מוזמנים להציץ גם במתכון הזה, של מרק שמבלה 4-5 שעות בתנור כאילו היה מינימום חמין (אפשר גם שעתיים על האש, אבל זה כל כך פחות רומנטי).

מתכון: מרק בצל חום

מרק חומוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מרק חומוס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מרק חומוס ומנגולד

הנה אנחנו משתחררים (די בקושי) מעולם מרקי הבצל, ומתפנים לעוד כמה מרקים שיכולים ללוות את היום הזה בצורה מושלמת. במרק הזה יש חומוס, מנגולד, וגם בצל, גזר, סלרי ודלורית - אבל השוס שלו זה התיבול, שכולל רוטב סויה מצד אחד, ומהצד השני כמון וכורכום (וגם חלב קוקוס). כבר נעשה לנו חם. 

מתכון: מרק חומוס ומנגולד

מרק ירקות עשיר עם קניידלך (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מרק ירקות עשיר עם קניידלך | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק ירקות עשיר

וזה מרק ירקות של יונית צוקרמן, שאפשר להגיש עם קניידלך ואפשר בלי, וכך או כך הוא סמיך ומלא בטעמים ומחמם את הבטן על הצד הטוב ביותר האפשרי.

מתכון: מרק ירקות עשיר

מרק גזר וכמון  (צילום: Oksana Mizina, Shutterstock)
מרק כתום | צילום: Oksana Mizina, Shutterstock

מרק כתום מחמם ומחזק

האחרון במרקים להפעם הוא קלאסיקה ישראלית במיטבה - מרק כתום של בטטה, גזר ודלעת, שיש בו גם כורכום וג'ינג'ר ולכן הוא מבטיח לעזור גם במקרה של צינון או שאר תחלואים שמרבים לפקוד אותנו בימים אלה.

מתכון: מרק כתום מחמם ומחזק

המתכון הכי טוב שלי: חזה עוף (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: חזה עוף | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

חזה עוף בקארי

קור הוא זמנו הגדול של הקארי, והפעם החלטנו לצוות אותו לחזה עוף. התוצאה היא מנה שכולם יאהבו, עם רוטב שבא פשוט מושלם על אורז. את שיטת ההכנה הזו, אגב, אתם מוזמנים לאמץ לכל חזה עוף מכאן והלאה - עם כל רוטב שלא יהיה. מדובר בפיצוח. 

מתכון: חזה עוף בקארי

כתף בקר - גולש (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
גולאש | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

 גולאש הונגרי

צלי כתף הוא נתח שמשמש הרבה במטבחי ישראל בחורף, ומתי אם לא עכשיו זה הזמן לעשות בו שימוש. הפעם בגרסת הגולאש, שאין בו הרבה מרכיבים אבל יש פפריקה, תפוחי אדמה והרבה זמן על האש, שזה הכי חשוב.

מתכון: גולאש הונגרי

דייסת שיבולת שועל עם גוג'י ברי, פתיתי קקאו וגרגרי  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
דייסת שיבולת שועל עם גוג'י ברי, פתיתי קקאו וגרגרי צ'יה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

דייסת שיבולת שועל בריאה

דייסה היא מאכל מושלם לגל קור, ובזאת הספציפית אנחנו מכניסים שלל מוצרים בריאים ונהדרים, מעבר לשיבולת השועל הנהדרת כשלעצמה: גוג'י ברי, פולי קקאו גרוסים וגרגירי צ'יה. קפוא בחוץ? אצלכם חם, שמח וטוב.

מתכון: דייסת שיבולת שועל מלאה בריאה

דייסת פאי תפוחים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
דייסת פאי תפוחים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

דייסת פאי תפוחים

והנה עוד דייסה, הפעם בגרסה עממית יותר ובלי מילים שעלולות להפחיד. יש כאן תפוחי עץ ויש כאן קינמון (ואפילו אגוזים וטיפה אגוז מוסקט), וככה במחי קערה אחת של שיבולת שועל אתם מרגישים שהתפנקתם בפאי תפוחים של ממש.

מתכון: דייסת פאי תפוחים

סחלב (צילום: שרית נובק - מיס פטל)
סחלב | צילום: שרית נובק - מיס פטל

סחלב ביתי קל ומהיר

כל כך קל להכין סחלב בבית, ואלוהים כמה שזה מספק. חלב, קורנפלור, סוכר ותוספות, אילו שאוהבים (קינמון, אגוזים, כאלה) - זה כל מה שצריך, והתמורה כל כך כל כך טעימה ומשמחת.

מתכון: סחלב ביתי קל ומהיר

_OBJ

שוקו חם

רוצים להתפנק עם שוקו חם, מתוק ומהביל בזמן שבטלוויזיה רואים שלג? אנחנו הכי בעד, ויש לנו כמה הצעות ממש מפתות בשבילכם שיעזרו לזה לקרות.

מתכונים לשוקו חם