mako
פרסומת

11 מתכונים שיעזרו לכם לצלוח את גל הקור

מדברים על קור חסר תקדים, ואנחנו רק מדמיינים את הצלחת שתהיה לנו ביד כשנצפה בשלג נערם בטלוויזיה. בתפריט: כמה מרקים חורפיים במיוחד, כמה מנות בשריות, דייסות טעימות ומנחמות וגם קצת מתוקים

אוכל טוב
mako
פורסם:
מרק בצל צרפתי של הבלוג פתיתים
מרק בצל צרפתי של הבלוג פתיתים | צילום: גל, פתיתים
הקישור הועתק

מרק בצל צרפתי

המאסט הכי מאסט של גל קור הוא מרק, וכשאנחנו חושבים על חורף אמיתי אנחנו אוטומטית חושבים על מרק בצל (וגם על פריז. בראסרי שכונתי, כוס יין. אבל זה כבר סיפור אחר). איך מכינים מרק בצל כמו שצריך, עם כל עומק הטעמים הנדרש? בשביל זה צריך לא רק מתכון, אלא מתכון סופר מפורט. אז הנה.

מרק בצל חום
מרק בצל חום | צילום: דניה ויינר, על השולחן

מרק בצל חום

סליחה, האם לא למדנו ממש לפני פסקה להכין מרק בצל כהלכתו? למדנו גם למדנו, אבל אם במקרה הקור השאיר אתכם בבית ויש לכם זמן בשפע, אתם מוזמנים להציץ גם במתכון הזה, של מרק שמבלה 4-5 שעות בתנור כאילו היה מינימום חמין (אפשר גם שעתיים על האש, אבל זה כל כך פחות רומנטי).

מרק חומוס
מרק חומוס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מרק חומוס ומנגולד

הנה אנחנו משתחררים (די בקושי) מעולם מרקי הבצל, ומתפנים לעוד כמה מרקים שיכולים ללוות את היום הזה בצורה מושלמת. במרק הזה יש חומוס, מנגולד, וגם בצל, גזר, סלרי ודלורית - אבל השוס שלו זה התיבול, שכולל רוטב סויה מצד אחד, ומהצד השני כמון וכורכום (וגם חלב קוקוס). כבר נעשה לנו חם.

מרק ירקות עשיר עם קניידלך
מרק ירקות עשיר עם קניידלך | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

מרק ירקות עשיר

וזה מרק ירקות של יונית צוקרמן, שאפשר להגיש עם קניידלך ואפשר בלי, וכך או כך הוא סמיך ומלא בטעמים ומחמם את הבטן על הצד הטוב ביותר האפשרי.

מרק גזר
מרק כתום | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

מרק כתום מחמם ומחזק

האחרון במרקים להפעם הוא קלאסיקה ישראלית במיטבה - מרק כתום של בטטה, גזר ודלעת, שיש בו גם כורכום וג'ינג'ר ולכן הוא מבטיח לעזור גם במקרה של צינון או שאר תחלואים שמרבים לפקוד אותנו בימים אלה.

המתכון הכי טוב שלי: חזה עוף
המתכון הכי טוב שלי: חזה עוף | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

חזה עוף בקארי

קור הוא זמנו הגדול של הקארי, והפעם החלטנו לצוות אותו לחזה עוף. התוצאה היא מנה שכולם יאהבו, עם רוטב שבא פשוט מושלם על אורז. את שיטת ההכנה הזו, אגב, אתם מוזמנים לאמץ לכל חזה עוף מכאן והלאה - עם כל רוטב שלא יהיה. מדובר בפיצוח.

כתף בקר - גולש
גולאש | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
פרסומת

גולאש הונגרי

צלי כתף הוא נתח שמשמש הרבה במטבחי ישראל בחורף, ומתי אם לא עכשיו זה הזמן לעשות בו שימוש. הפעם בגרסת הגולאש, שאין בו הרבה מרכיבים אבל יש פפריקה, תפוחי אדמה והרבה זמן על האש, שזה הכי חשוב.

דייסת שיבולת שועל עם גוג'י ברי, פתיתי קקאו וגרגרי
דייסת שיבולת שועל עם גוג'י ברי, פתיתי קקאו וגרגרי צ'יה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

דייסת שיבולת שועל בריאה

דייסה היא מאכל מושלם לגל קור, ובזאת הספציפית אנחנו מכניסים שלל מוצרים בריאים ונהדרים, מעבר לשיבולת השועל הנהדרת כשלעצמה: גוג'י ברי, פולי קקאו גרוסים וגרגירי צ'יה. קפוא בחוץ? אצלכם חם, שמח וטוב.

דייסת פאי תפוחים
דייסת פאי תפוחים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

דייסת פאי תפוחים

והנה עוד דייסה, הפעם בגרסה עממית יותר ובלי מילים שעלולות להפחיד. יש כאן תפוחי עץ ויש כאן קינמון (ואפילו אגוזים וטיפה אגוז מוסקט), וככה במחי קערה אחת של שיבולת שועל אתם מרגישים שהתפנקתם בפאי תפוחים של ממש.

סחלב
סחלב | צילום: שרית נובק - מיס פטל, מיס פטל

סחלב ביתי קל ומהיר

כל כך קל להכין סחלב בבית, ואלוהים כמה שזה מספק. חלב, קורנפלור, סוכר ותוספות, אילו שאוהבים (קינמון, אגוזים, כאלה) - זה כל מה שצריך, והתמורה כל כך כל כך טעימה ומשמחת.

שוקו חם

רוצים להתפנק עם שוקו חם, מתוק ומהביל בזמן שבטלוויזיה רואים שלג? אנחנו הכי בעד, ויש לנו כמה הצעות ממש מפתות בשבילכם שיעזרו לזה לקרות.