11 שבלולי בצק שאנחנו אוהבים במיוחד
את שבלולי הפיצה כולנו מכירים, אם ממסיבות הסיום של הגן או ממפגשים אחרים, אבל הפופולריות שלהם אינה סיבה להזניח את שאר שבלולי הבצק הטעימים שמסתובבים בינינו. תרד, גבינות, פטריות וגם שוקולד, חלבה וקינמון - כל המתכונים כאן

הראשונים בכל שבלולייה שמכבדת את עצמה: שבלולי פיצה שאומנם לא מכינים ב-5 דקות (כן כן, אנחנו מצפים מכם להכין בצק שמרים פה) - אבל בתמורה יזכו אתכם בהילת כבוד שהשבלולים הקנויים יכולים רק לחלום עליה. למתכון: שבלולי פיצה שמרים
והנה אחד לאלה שרוצים להכין שבלולי פיצה אבל ממש לא מתכוונים להקדיש לזה חצי יום. למתכון: שבלולי פיצה מהירים

והנה עוד אחד מהקלאסיים, שהוא יותר ממשפחת הבורקס: שבלול פילו אחד גדול, שבתוכו תערובת גבינות נחמדה שמכינים ממש שיש בבית. למתכון: שבלול פילו במילוי גבינות

חפצים במשהו מתוק דווקא? את שבלולי הקינמון האלה מתקתקים מ-4 מרכיבים. למתכון: שבלולי קינמון פריכים

ואם כבר יש לכם בצק עלים במקרר, הנה שבלולים מלוחים מצוינים ששווה לתקתק עם השאריות. למתכון: שבלולי בצק עלים מלוחים

מכינים בצק רגיל, מכינים בצק עם אבקה להכנת שוקו, מגלגלים אותם ביחד והופ - תראו איזה יופי יוצא. למתכון: עוגיות שבלול בשחור-לבן

עד כאן התקתוקים. עכשיו אנחנו מפנים את הבמה לשבלולי השמרים המתוקים, שמגיעים בשלל טעמים שאחד מהם יותר מגרה מהשני, בתבנית או בבודדים. דורשים השקעה אבל מחזירים אהבה.



ושניים אחרונים: לחמים משובללים, אחד במילוי של תרד (מתכון של ארז קומרובסקי, לא סתם) והשני במלית פטריות. שבת שלום.

