mako
פרסומת

11 שבלולי בצק שאנחנו אוהבים במיוחד

את שבלולי הפיצה כולנו מכירים, אם ממסיבות הסיום של הגן או ממפגשים אחרים, אבל הפופולריות שלהם אינה סיבה להזניח את שאר שבלולי הבצק הטעימים שמסתובבים בינינו. תרד, גבינות, פטריות וגם שוקולד, חלבה וקינמון - כל המתכונים כאן

mako אוכל
פורסם:
שבלולי פיצה
שבלולי פיצה שמרים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
הקישור הועתק

הראשונים בכל שבלולייה שמכבדת את עצמה: שבלולי פיצה שאומנם לא מכינים ב-5 דקות (כן כן, אנחנו מצפים מכם להכין בצק שמרים פה) - אבל בתמורה יזכו אתכם בהילת כבוד שהשבלולים הקנויים יכולים רק לחלום עליה. למתכון: שבלולי פיצה שמרים

והנה אחד לאלה שרוצים להכין שבלולי פיצה אבל ממש לא מתכוונים להקדיש לזה חצי יום. למתכון: שבלולי פיצה מהירים

שבלולי פיצה
שבלולי פיצה, הגרסה המהירה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

והנה עוד אחד מהקלאסיים, שהוא יותר ממשפחת הבורקס: שבלול פילו אחד גדול, שבתוכו תערובת גבינות נחמדה שמכינים ממש שיש בבית. למתכון: שבלול פילו במילוי גבינות

שבלול פילו וגבינות ענק
שבלול פילו. ובפנים - מה שרוצים | צילום: שני בריל, mako אוכל

חפצים במשהו מתוק דווקא? את שבלולי הקינמון האלה מתקתקים מ-4 מרכיבים. למתכון: שבלולי קינמון פריכים

פרסומת
שבלולי קינמון, קיץ שמח במטבח
שבלולי קינמון. 4 מרכיבים ודי | צילום: גלעד וגיא, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים

ואם כבר יש לכם בצק עלים במקרר, הנה שבלולים מלוחים מצוינים ששווה לתקתק עם השאריות. למתכון: שבלולי בצק עלים מלוחים

שבלולי בצק עלים
גבינות, בזיליקום וזיתים. שבלולי בצק עלים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מכינים בצק רגיל, מכינים בצק עם אבקה להכנת שוקו, מגלגלים אותם ביחד והופ - תראו איזה יופי יוצא. למתכון: עוגיות שבלול בשחור-לבן

פרסומת
עוגיות שבלול - בתבנית
שבלולים בשחור-לבן | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עד כאן התקתוקים. עכשיו אנחנו מפנים את הבמה לשבלולי השמרים המתוקים, שמגיעים בשלל טעמים שאחד מהם יותר מגרה מהשני, בתבנית או בבודדים. דורשים השקעה אבל מחזירים אהבה.

שבלולי שמרים שוקולד מריר ושקדים
שמרים ראשון: שוקולד מריר | צילום: ענבל לביא, mako אוכל
סינבון רול
שמרים מספר 2: קינמון | צילום: sutsaiy, shutterstock
שושני שמרים שוקולד וחלבה
שמרים מספר 3: חלבה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

ושניים אחרונים: לחמים משובללים, אחד במילוי של תרד (מתכון של ארז קומרובסקי, לא סתם) והשני במלית פטריות. שבת שלום.

חלת שבלול ממולאת בתרד טורקי
חלה במילוי תרד של ארז קומרובסקי | צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר
שבלול לחם ממולא פטריות
ואחד אחרון: לחם שבלולי במילוי פטריות | יח``צ: אפיק גבאי, mako אוכל