בראוניז פרווה כשרים לפסחהם ללא גלוטן וללא מוצרי חלב ומכינים אותם בקערה אחת - רק כמה ערבובים במטרפה וגמרנו. ואם תשמעו לעצה של עדיקוש הם גם ייחתכו חלק ויפה, כמו חיילים, למרות המרקם הפאדג'י. צריכים עוד סיבות להיכנס למטבח?
צילום: עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש
|
מתכון הבראוניז כשלפ מתאים לתבנית 25*35 ס"מ. אם רוצים אותם גבוהים יותר אפשר להשתמש בתבנית או רינג של 20*20.
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות. 3 מוסיפים תוך כדי טריפה במטרפה סוכר, ביצים, קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה), שקדים טחונים וקורט מלח. 4 כשהתערובת אחידה מעבירים אותה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנות. 5 אופים 20-25 דקות (נזהרים לא לייבש את הבראוניז). 6 מעבירים את הבראוניז למקרר או למקפיא עד שהם קרים ויציבים, ורק אז חותכים ומגישים. >> למתכון המקורי בבלוג של עדיקוש הערות:** שומרים את הבראוניז במקרר בקופסה אטומה. ** אפשר להעשיר את הבראוניז בשברי שוקולד לבן, אגוזים, שוקולד צ'יפס וכו'. את התוספות מוסיפים לפני האפייה. ** הקירור המלא הוא הכרחי לחיתוך יפה ונקי של הבראוניז, אל תוותרו עליו. |