
כרובית אפויה בתנורמה קורה לכרובית שנמרחת במיונז וצ'ילי ונכנסת לתנור חם? היא הופכת למנה המושלמת הקרויה כרובית בתנור - מעדן פריך ומחמם בטן, בפחות מ-5 דקות עבודה![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
למה מיונז?מיונז זה שומן. אם הכרובית של אייל שנינמשחת בשמן זית לפני הכניסה לתנור - כאן המיונז מחליף את השמן, ומוסיף טעם על הדרך. למה לבשל את הכרובית במים?אלמלא הבישול המקדים במים המנה הייתה דורשת הרבה יותר מחצי שעה בתנור - כרובית היא לא ירק קטן, ולוקח לה הרבה מאוד זמן להתרכך לחלוטין כשהיא שלמה (אם מחלקים אותה לפרחים הסיפור כמובן אחר). הבישול המקדים מאפשר להסתפק במכת חום בתנור, שמשזפת אותה יפה ודואגת לפריכות מקסימלית. איך מגוונים?1. מחליפים את פתיתי הצ'ילי הגרוס ברוטב צ'ילי מתוק. פחות חריף, יותר מתאים לילדים. 2. לכרובית פריכה במיוחד בתנור מפזרים על המיונז פירורי לחם (או שקדים טחונים, לגרסה כשרה לפסח וללא גלוטן). 3. אפשר להמיר את הצ'ילי בכל תבלין שאוהבים, ויש הממליצים להחליף אותו באבקת מרק. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מסירים את העלים מהכרובית. 2ממלאים סיר במים עד שליש מגובהו, מביאים לרתיחה ומניחים בפנים את הכרובית, עם הפרחים כלפי מטה. מבשלים כ-10 דקות. 3מוציאים מהסיר ומנגבים משאריות המים. 4מורחים את הכרובית במיונז, צ'ילי ומלח ומזלפים את שמן הזית מעל. 5מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25-30 דקות. נועצים מזלג כדי לבדוק אם הכרובית רכה מבפנים. אם לא, מוסיפים עוד כ-5 דקות אפייה. זמן האפייה של הכרובית בתנור תלוי כמובן בגודלה. 6מוציאים מהתנור כשהכרובית שזופה ופריכה, ומגישים. הכנתם כרובית בתנור? ספרו לנו איך יצא! * המתכון עלה לראשונה במאי 2012 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |