אוכל
אוכל

בורקס תלושותי

גם בורקס וגם תלושותי? חד משמעית. קבלו רעיון קל ויפה לעיצוב חדש של הבורקס שלכם, אידיאלי לזלילה משפחתית או עם חברים: מצד אחד פריך, מצד שני עסיסי, ומכל הצדדים כיף טעים ברמת שחיתות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים

|mako אוכל| פורסם07:11
בורקס תלושותי של יעל קצב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
צילום: יעל קצב, mako אוכל
Rating:4.821reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

זוכרים אתעוגת תלושותי? חשבתם פעם למה לא לנסות את אותו טריק עם בורקס? כי אנחנו חשבנו, והאמת היא שאין שום סיבה.

המצרכים :

  • 300 גרם בצק עלים מופשר

למלית:

  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • חצי בלוק בולגרית מפוררת
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית אורגנו או בזיליקום

להברשה:

  • ביצה טרופה
  • שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית עד לאיחוד.

3פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לאורך ל-4 חלקים שווים (לקבלת שני בורקס ארוכים).

4מפזרים על שתיים מרצועות הבצק את המלית ומכסים בשתי הרצועות האחרות.

5בעזרת סכין או גלגלת חותכים את הבצק לאורכו באמצע, ואז לרוחב לבערך 6 ריבועים יחסית עבים (ראו בסרטון).

6מסדרים את ריבועי הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשתי שורות כך שהם חופפים חלקית, כמו רעפים. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

7אופים 15-20 דקות, עד להזהבה של הבצק.

** מומלץ להגיש עם גבינת שמנת ועירית.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בורקס תלושותי בורקס תלושותי|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

תגיות:בורקס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il