אוכל
אוכל
עוגת שוקולד חגיגית

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

אף פעם לא מצליח לכם עם שמרים? זה המתכון בשבילכם: צילמנו כל שלב, צעד אחר צעד, כל הדרך עד לעוגת שמרים שוקולד ואגוזים נהדרת ועשירה. מתכון בטוח, שיגרום לכם להרגיש שהצום היה שווה את זה

|mako אוכל| פורסם07:21
עוגת שמרים שוקולד ואגוזים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.8117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (לשתי תבנית אינגליש קייק):

  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)
  • 1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
  • 1/2 חפיסה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח

למילוי:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • כוס שוקולית לאפייה
  • חצי כוס אגוזי לוז מסוכרים (ברס), או אגוזי מלך קצוצים או טחונים
  • חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר

לזיגוג:

  • סירופ סוכר (מרתיחים כוס מים וכוס סוכר עד שהסוכר נמס, ומצננים)

אופן ההכנה:

שלב ראשון: מערבבים את חומרי הבצקאלה החומרים שתצטרכו לבצק|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים ואבקת פודינג. מוסיפים סוכר, חמאה, חלב, ביצה ומלח ומעבדים כ-5 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.

2מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה).

מניחים להתפחה ומחכיםמניחים להתפחה ומחכים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלהכפיל את נפחו? הוא מוכןהכפיל את נפחו? הוא מוכן|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

3מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים שוקולית לאפייה. מפזרים מעל את האגוזים והשוקולד צ'יפס.

מרדדים ומברישים בחמאהמרדדים ומברישים בחמאה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלמפזרים מעל את אבקת השוקוליתמפזרים מעל את אבקת השוקולית|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלוגם את האגוזים והשוקולד צ'יפסוגם את האגוזים והשוקולד צ'יפס|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5חותכים את המלבן לרצועות ברוחב תבנית אינגליש קייק. מניחים את הרצועות אחת על השנייה, ואז חותכים את ערימת הרצועות למקטעים ברוחב כ-5 ס"מ. מסדרים את המקטעים האלה אחד ליד השני בתבניות (ראו בתמונה).

חותכים לרצועות שוות ועורמיםחותכים לרצועות שוות ועורמים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלפורסים ומסדרים בתבניתפורסים ומסדרים בתבנית|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

6אופים כ-25-30 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. היזהרו מאפיית יתר.

8מוציאים מהתנור ומברישים מלמעלה בסירופ סוכר (סירופ קר על עוגה חמה או סירופ חם על עוגה קרה).

הי, העוגה שלכם מוכנההיי, העוגה שלכם מוכנה!|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל

>> טרייפל שוקולד שמתאים לכל אירוע
>> מתכונים לארוחה מפסקת
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il