מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קבב כבש ותפוחי אדמה

מה קורה כשמכניסים לתנור שכבות של פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות וקבבים צלויים, ומלמעלה זילוף יפה של טחינה? למרבה השמחה, יש רק דרך אחת לברר

|mako אוכל| פורסם07:05

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקבבים:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 200 גרם בשר כבש טחון
  • 2 בצלים קלופים בינוניים
  • 2 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה (בלי הגבעולים העבים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון

לתפוחי האדמה:

  • 2 תפוחי אדמה אדומים, קלופים
  • שמן לטיגון
  • מלח

להגשה:

  • טחינה מוכנה, דלילה יחסית
  • פטרוזיליה קצוצה
  • צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1מערבבים את מרכיבי הקבב היטב ומניחים לתערובת לעמוד (אם רוצים לקצר תהליכים קוצצים את הבצל, השום והפטרוזיליה במעבד המזון).

2פורסים את תפוחי האדמה לעובי 2 ס"מ ומטגנים משני הצדדים בכמות יפה של שמן. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

3מלהיטים מחבת גריל. מכינים קבבים מתערובת הבשר וצולים אותם מכל הצדדים, כ-7 דקות בסך הכל (הם לא צריכים להיות מוכנים עד הסוף).

4מסדרים על תבנית שטוחה או סוטאז' נמוך במיוחד את פרוסות תפוחי האדמה והקבבים, כמעין רעפים.

5מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון.

6יוצקים טחינה על הקבבים ומכניסים את התבנית לתנור החם ל-8 דקות.

7מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים, ומגישים.

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il