אוכל
אוכל

שווארמה טחול

נתח מפתיע בתיבול קלאסי של שווארמה, עם סלט בצל בסומאק, יוגורט טחינה – וכל הטוב הזה על נאן דק ופריך

|מאסטר שף| פורסם23:00
שווארמה טחול גיא בימקה (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:2.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לשווארמה:

  • 200 גרם טחול טלה
  • שמן זית
  • כפית זרעי כוסברה
  • כף תבלין קארי
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • 200 גרם תרד (להקפצה בנפרד)

נאן:

  • חצי ק"ג קמח
  • כף סוכר
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • כפית וחצי מלח
  • חצי שקית אבקת אפייה
  • 250 גרם יוגורט
  • רבע כוס שמן זית
  • כוס חלב

סלט בצל וסומאק:

  • 2 בצלים סגולים
  • צרור נענע קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • לימון שלם
  • כף סומאק
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

יוגורטחינה:

  • חצי כוס טחינה
  • 3 כפות יוגורט
  • חצי לימון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1שווארמה: קוצצים את הטחול לפיסות קטנות מאוד. מחממים שמן זית במחבת וכשהיא רותחת צורבים את הטחול כ-5 דקות. מוסיפים תבלינים ומערבבים עוד 5 דקות.

2נאן: מערבבים קמח, סוכר, סודה לשתייה, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים, ותוך כדי מוסיפים חלב עד שנוצר בצק גמיש ומעט דביק. מניחים לנוח ל-20 דקות.

3לאחר שבצק הנאן נח מרדדים לצורת נאן ומניחים על מחבת חמה ללא שמן עד שמוכן משני הצדדים.

4סלט בצל: חותכים בצל לפרוסות, מניחים במסננת, מפזרים כף מלח ומערבבים. מניחים במסננת ל-20 דקות. לאחר 20 דקות סוחטים עם הידיים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

5מערבבים את הטחינה עם שאר המרכיבים לממרח חלק.

6מקפיצים את התרד כמה דקות במחבת עם שמן זית ומלח גס.

7מרכיבים: מניחים נאן על צלחת ומעל מפזרים מהשווארמה, תרד, בצל בסומק, כף יוגורטחינה ומעל הכל סוחטים מיץ מעגבנייה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il