רולדת תותים עם קצפתזה מה שאנחנו צריכים ליד הקפה: תותים וקצפת עטופים בבצק אוורירי. השף רן שמואלי מכין רולדת קצפת ותותים בטעם של פעםרן שמואלי|תוצרת ישראל| פורסם23/04/1709:57 ![]() צילום: Shutterstock |
המצרכים :
לקצפת
אופן ההכנה:1מכינים את בצק הרולדה: מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית, צהבהבה ובהירה. 2מוסיפים את הקמח, הקורנפלור וגרידת התפוז ומקפלים פנימה בעדינות. 3מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף לבן ויציב. 4מוסיפים כף שמן לתערובת החלמונים ומקפלים לתוכה את קצף החלבונים הלבן. 5יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית ואופים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. מיד לאחר האפייה מגלגלים את הבצק האפוי בעזרת מגבת מטבח נקיה ומניחים לו להתקרר, כשהוא מגולגל ועטוף. 6מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה. 7שוטפים את תותי השדה ופורסים לפרוסות דקות ויפות. 8מרכיבים את הרולדה: פותחים בעדינות את הבצק המגולגל, מורחים שכבת קצפת, מסדרים מעליה את פרוסות התות. מגלגלים את הבצק, הפעם עם הקצפת והתותים, בעדינות. מגישים בתוספת שארית הקצפת ומקשטים בתותים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |