אוכל
אוכל

פסטה אלה נורמה

שי-לי ליפא עם מתכון לפסטה ברוטב מקורי במיוחד עם חצילים, זיתים, צלפים וגבינה בולגרית

|מתכון לחיסכון| פורסם17:03
פסטה אלה נורמה, מתכון לחיסכון (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:411reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה
  • שליש כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 3-2 שיני שום, קצוצות גס
  • חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ גס
  • 14 זיתי קלמטה, מגולענים
  • 2 כפות צלפים קטנים (לא חובה)
  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • שני שליש כוס (160 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • שני שליש קופסה (160 גרם) בולגרית מסורתית, מפוררת גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה ומקפיצים קוביות חציל 5-4 דקות עד הזהבה.

2מוסיפים שום, צ'ילי, זיתים וצלפים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).

3מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4מבשלים כ-10 דקות עד שנוצר מרקם של רוטב והטעמים מתמזגים. טועמים ומתבלים. אפשר להכין את הרוטב יומיים מראש ולשמור במקרר.

5מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.

6מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים.

7מפזרים מעל בולגרית ופטרוזיליה ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il