פסטה אלה נורמהשי-לי ליפא עם מתכון לפסטה ברוטב מקורי במיוחד עם חצילים, זיתים, צלפים וגבינה בולגריתשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם13/08/1717:03 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים (5 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה ומקפיצים קוביות חציל 5-4 דקות עד הזהבה. 2מוסיפים שום, צ'ילי, זיתים וצלפים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף). 3מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. 4מבשלים כ-10 דקות עד שנוצר מרקם של רוטב והטעמים מתמזגים. טועמים ומתבלים. אפשר להכין את הרוטב יומיים מראש ולשמור במקרר. 5מבשלים את הפסטה ומגישים: מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים. 6מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. 7מפזרים מעל בולגרית ופטרוזיליה ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |