אוכל
אוכל

צלי בקר עם תפוחי אדמה ופטריות

מצאנו ארוחת שבת שאנחנו הולכים לפנטז עליה בשלושת הימים הקרובים: צלי בקר עסיסי שמכינים ממש בקלות, לצד תבשיל טעים במיוחד של פטריות ותפוחי אדמה, שגם הוא, איך לומר, לא הדבר הכי מורכב שהכנתם בחייכם

|סיפורים מהמטבח| פורסם06:51
צלי בקר עם תבשיל פטריות ותפוחי אדמה (צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח)
צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח
Rating:3.354reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 200 גרם פטריות שמפיניון
  • 200 גרם פטריות פורטבלו
  • 200 גרם פטריות שי-מג'י
  • 1 כף שמן
  • 5 שיני שום
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • חצי פלפל חריף, קצוץ דק
  • מלח
  • 4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ דק

לבשר:

  • 1 ק"ג של נתח שפיץ צ'אך
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס יין אדום
  • קורט תימין יבש
  • קורט רוזמרין יבש
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את תבשיל הפטריות: שוטפים את הפטריות היטב ומייבשים במגבת או בנייר סופג.

2מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום, הפפריקה, הפלפל השחור והפלפל החריף על אש נמוכה למשך כדקה.

3מוסיפים את הפטריות, מכסים במים ומבשלים כשעתיים.

4מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והכוסברה ומבשלים עוד כחצי שעה.

5מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-250 מעלות.

6מערבבים את כל המרכיבים למעט הבשר ליצירת מרינדה.

7מורחים את המרינדה על הבשר מכל הכיוונים ואופים את הנתח כ-10 דקות.

8מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים את הנתח עוד 20 דקות.

9ממתינים כ-10 דקות לפחות אחרי שנתח יוצא מהתנור לפני שפורסים אותו לפרוסות. מגישים לצד תבשיל הפטריות ותפוחי האדמה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il