צלי בקר עם תפוחי אדמה ופטריותמצאנו ארוחת שבת שאנחנו הולכים לפנטז עליה בשלושת הימים הקרובים: צלי בקר עסיסי שמכינים ממש בקלות, לצד תבשיל טעים במיוחד של פטריות ותפוחי אדמה, שגם הוא, איך לומר, לא הדבר הכי מורכב שהכנתם בחייכםאביב משה ומשפחת סמון|סיפורים מהמטבח| פורסם14/11/1706:51 ![]() צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח |
המצרכים (6 מנות):
לבשר:
אופן ההכנה:1מכינים את תבשיל הפטריות: שוטפים את הפטריות היטב ומייבשים במגבת או בנייר סופג. 2מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום, הפפריקה, הפלפל השחור והפלפל החריף על אש נמוכה למשך כדקה. 3מוסיפים את הפטריות, מכסים במים ומבשלים כשעתיים. 4מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והכוסברה ומבשלים עוד כחצי שעה. 5מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-250 מעלות. 6מערבבים את כל המרכיבים למעט הבשר ליצירת מרינדה. 7מורחים את המרינדה על הבשר מכל הכיוונים ואופים את הנתח כ-10 דקות. 8מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים את הנתח עוד 20 דקות. 9ממתינים כ-10 דקות לפחות אחרי שנתח יוצא מהתנור לפני שפורסים אותו לפרוסות. מגישים לצד תבשיל הפטריות ותפוחי האדמה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |