אוכל
אוכל

בקלאווה חגיגית עם אגוזים בסילאן

כשאומרים על המטבח הישראלי שהוא מושפע מכל קצוות תבל, בטח מתכוונים למתכון הזה. אם אתם שוברים את הראש איך להפתיע את האורחים שלכם בחגים, הבקלאווה הנהדרת הזאת היא מתכון בטוח

|מימונ'ס| פורסם07:39
בקלאווה אגוזים וסילאן (צילום: ענבל לביא)
צילום: ענבל לביא
Rating:4.7107reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למלית אגוזים:

  • 2 חבילות (200 גרם) אגוזי מלך, קלופים וקצוצים
  • 2 חבילות (200 גרם) שקדים טבעיים, גרוסים
  • 50 גרם שומשום
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • רבע כפית ציפורן או הל טחון
  • 4 כפות (60 גרם) סוכר חום

לעלי הפילו:

  • 10 עלי פילו, מופשרים
  • 100 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לסירופ הסילאן:

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 ורבע כוסות (250 גרם) סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • רבע כוס (50 מ"ל) סילאן

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המלית.

2מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית 26-28 ס"מ במעט חמאה מומסת (רצוי להשתמש בתבנית לא מתפרקת).

3מרפדים את התבנית בשני עלי פילו מקומטים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים שני עלי פילו נוספים ומברישים את העלה העליון בחמאה מומסת.

4משטחים בתבנית מחצית מתערובת האגוזים ומהדקים קלות. מכסים בשני עלי פילו נוספים ומברישים בחמאה. משטחים את יתרת מלית האגוזים, מכסים בשני עלי פילו ומברישים בחמאה.

5מסיימים עם זוג עלי פילו נוסף, תוחבים את הקצוות לאורך דופנות המאפה ומברישים בחמאה.

6חותכים את הבקלאווה בסכין חדה למעוינים או לקוביות. אופים כ-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום.

7מרתיחים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15-20 דקות נוספות, עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים.

8מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הפושר מעל למאפה החם. מניחים כמה שעות לספיגת טעמים לפני שמגישים.

* אם הבקלאווה יוצאת במתיקות מעודנת יחסית לטעמכם, ניתן להכפיל את כמויות סירופ הסוכר לקבלת בקלאווה קלאסית וספוגה בסירופ.

צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק

>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il