בקלאווה חגיגית עם אגוזים בסילאןכשאומרים על המטבח הישראלי שהוא מושפע מכל קצוות תבל, בטח מתכוונים למתכון הזה. אם אתם שוברים את הראש איך להפתיע את האורחים שלכם בחגים, הבקלאווה הנהדרת הזאת היא מתכון בטוחענבל לביא|מימונ'ס| פורסם09/10/1607:39 ![]() צילום: ענבל לביא |
המצרכים :למלית אגוזים:
לעלי הפילו:
לסירופ הסילאן:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המלית. 2מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית 26-28 ס"מ במעט חמאה מומסת (רצוי להשתמש בתבנית לא מתפרקת). 3מרפדים את התבנית בשני עלי פילו מקומטים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים שני עלי פילו נוספים ומברישים את העלה העליון בחמאה מומסת. 4משטחים בתבנית מחצית מתערובת האגוזים ומהדקים קלות. מכסים בשני עלי פילו נוספים ומברישים בחמאה. משטחים את יתרת מלית האגוזים, מכסים בשני עלי פילו ומברישים בחמאה. 5מסיימים עם זוג עלי פילו נוסף, תוחבים את הקצוות לאורך דופנות המאפה ומברישים בחמאה. 6חותכים את הבקלאווה בסכין חדה למעוינים או לקוביות. אופים כ-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. 7מרתיחים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15-20 דקות נוספות, עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים. 8מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הפושר מעל למאפה החם. מניחים כמה שעות לספיגת טעמים לפני שמגישים. * אם הבקלאווה יוצאת במתיקות מעודנת יחסית לטעמכם, ניתן להכפיל את כמויות סירופ הסוכר לקבלת בקלאווה קלאסית וספוגה בסירופ. צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |