בואיקוס – לחמניות בלקניותרוצים להבטיח שהשבת שלכם תהיה מוצלחת? תתחילו אותה עם תבנית-שתיים של בואיקוס - לחמניות הגבינה המהירות, שמתקתקים בכמה דקות וכל היום נצבע בצבעים יפים. חמאה יש? זהו, אתם מסודרים. מתוך הספר של רות סירקיס![]() צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים |
המצרכים :לכ-20 בואיקוס:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום בינוני גבוה של 200 מעלות צלזיוס. 2במכל של מעבד המזון עם סכין מתכת שמים את החמאה ואת הביצים. מפעילים את המעבד עד שהן מתאחדות. 3מוסיפים את הגבינות וממשיכים להפעיל לקבלת תערובת אחידה. 4מוסיפים את הקמח עם המלח, הפלפל וכפית עלי תימין או רוזמרין. מפעילים לעוד דקה או שתיים והבצק מוכן. 5מעבירים את הבצק לקערה. הבצק צריך להיות רך ונוח לעיבוד. אם הוא רטוב מדי מוסיפים מעט קמח. 6מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. לוקחים מעט בצק בידיים משומנות קלות ומעצבים לכדורים קטנים במשקל 40 גרם. מניחים אותם על תבניות האפייה במרחק מה זה מזה. 7ציפוי, אפייה והגשה: מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח. 8אופים כ-20-עד 25 דקות, עד להשחמה. מצננים מעט לפני ההגשה ומגישים עם חמאה או עם ממרח שאוהבים. ** את הבואיקוס האפויים אפשר לשמור במקרר בכלי סגור. מחממים אותם בטוסטר-אובן לפני ההגשה. ** אפשר גם להקפיא את הבואיקוס האפויים כשהם עטופים היטב. לפני ההגשה מפשירים את הכמות הרצויה ומחממים מעט. המתכון מתוך הספר החדש של רות סירקיס "בראנץ' - מתכונים מפנקים לאירוח מושלם", הוצאת ידיעות ספרים. כריכת הספר "בראנץ'"|צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים>> והנה מתכון לסלט ביצים מאותו ספר בתיאבון! תגיות:בואיקוס ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |