אוכל
אוכל

עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל

יש לא מעט עוגות גבינה שיכולות לככב על שולחן החג שלכם, אבל אם נבקש מכם לדמיין את האחת שתככב מעל כולן, יש סיכוי גבוה שזו האחת שתדמיינו. עוגת גבינה קלאסית עם שטרויזל שמשדרג את כל החוויה

|ארקוסטיל| פורסם22:27
עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל (צילום: דן פרץ, ארקוסטיל)
צילום: דן פרץ, ארקוסטיל
Rating:4.8188reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המתכון מתייחס לתבנית אלומיניום חד פעמית שמידותיה 32 ס"מ אורך, 26 ס"מ רוחב ו-5 ס"מ גובה. עקב התרוממות הגבינה בזמן האפייה בתנור וירידתה לגובהה המקורי לאחר קירורה, לא אופים אותה בתבנית תנור רגילה.

המצרכים :

לבצק פריך:

  • 200 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • ביצה
  • 3 כוסות קמח תופח

לשטרויזל:

  • 100 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • כוס קמח תופח

למלית גבינה:

  • 900 גרם גבינה 5%
  • כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

>>לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו

1הבצק: מערבבים חמאה וסוכר עד הומוגניות. מוסיפים ביצה ומחצית מהקמח ומערבבים קצרות. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים עד אחידות. מעבירים למקרר לחצי שעה.

2השטרויזל: מערבבים את החמאה והסוכר במעבד מזון. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות מאוד, עד לקבלת תערובת פירורית.

3מלית הגבינה: מערבבים את כל החומרים בקערה.

4מוציאים את הבצק מקירור ומרדדים לעובי חצי ס"מ. מניחים בתבנית. מוזגים את המלית ומפזרים את השטרויזל.

5אופים ב-160 מעלות עד שעה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il