אוכל
אוכל

מיקי שמו מכין לחם בסגנון פוקאצ'ה

מתכון של מיקי שמו

|ארקוסטיל| פורסם13:49
פוקצ'ה ים תיכונית אישית (צילום: דן פרץ, תנובה)
צילום: דן פרץ, תנובה
Rating:4.1393reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 25 גרם שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)
  • 240 מ”ל (כוס) מים פושרים
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות ועוד כף) קמח
  • כף קמח דורום
  • 60 מ”ל (רבע כוס) שמן זית
  • כף מלח

תוספות לבחירה:

  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • בצל סגול, פרוס דק
  • רבע כוס זיתים ירוקים, פרוסים לטבעות
  • חצי כוס זיתים שחורים, פרוסים לטבעות
  • גבינת פטה מפוררת גס

אופן ההכנה:

פוקצ'ה מעולה של איל שני

1. מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים והמים בקערת המיקסר. מוסיפים את הקמחים, שמן הזית והמלח ולשים 7-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

2מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, זורים עליו מעט קמח, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מרדדים כל כדור למלבן מאורך ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.

4מחממים תנור ל-200 מעלות.

5יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות, מפזרים מלח, פלפל ותוספות לפי הטעם ואופים 12-15 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il