עוגת מייפל, יוגורט אגוזיםרגע לפני שניגשנו לאפות את העוגה הזאת, ניסינו לדמיין את שילוב הטעמים. אחרי שניקינו את הריר שהצטבר לו בחלל הפה, פנינו מיד לעשייה, ותוך שעה עמדה לה היפהפייה הזאת במרכז השולחן![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף):
לציפוי (לאחר האפייה):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שני סוגי הסוכר והמלח. 3מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. 4מוציאים חצי כוס מהתערובת ומניחים בצד. 5מוסיפים את הביצים לקערה הגדולה ומערבבים היטב. 6מוסיפים את תמצית הווניל, סירופ המייפל והיוגורט, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 7מערבבים פנימה חצי מכמות האגוזים הקצוצים. מערבבים פעם נוספת. 8מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים שנותרו ואת חצי כוס הפירורים שנשמרה בצד. 9מכניסים לתנור ואופים כ-35 עד 40 דקות - עד שקיסם שהוחדר לעוגה יוצא יבש. 10אחרי הוצאת העוגה מהתנור שופכים מעל את חצי כוס המייפל (כשהעוגה עוד חמה), מצננים ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר בין שלושה לארבעה ימים. עכשיו נשאר לכם רק לבחור מה לשתות לידה|צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |