אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת מייפל, יוגורט אגוזים

רגע לפני שניגשנו לאפות את העוגה הזאת, ניסינו לדמיין את שילוב הטעמים. אחרי שניקינו את הריר שהצטבר לו בחלל הפה, פנינו מיד לעשייה, ותוך שעה עמדה לה היפהפייה הזאת במרכז השולחן

|mako אוכל| פורסם07:30
עוגת מייפל יוגורט אגוזים  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.393reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף):

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח מאליו
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה
  • חצי כוס ( 100 גרם) סוכר לבן
  • מעט מלח
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים בגודל L
  • כפית תמצית וניל
  • 4 כפות סירופ מייפל איכותי
  • גביע וחצי (300 גרם) יוגורט 3% שומן
  • כוס וחצי (150 גרם) אגוזי מלך, קצוצים (או אותה כמות של פקאנים)

לציפוי (לאחר האפייה):

  • חצי כוס (120 גרם) סירופ מייפל איכותי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שני סוגי הסוכר והמלח.

3מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4מוציאים חצי כוס מהתערובת ומניחים בצד.

5מוסיפים את הביצים לקערה הגדולה ומערבבים היטב.

6מוסיפים את תמצית הווניל, סירופ המייפל והיוגורט, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

7מערבבים פנימה חצי מכמות האגוזים הקצוצים. מערבבים פעם נוספת.

8מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים שנותרו ואת חצי כוס הפירורים שנשמרה בצד.

9מכניסים לתנור ואופים כ-35 עד 40 דקות - עד שקיסם שהוחדר לעוגה יוצא יבש.

10אחרי הוצאת העוגה מהתנור שופכים מעל את חצי כוס המייפל (כשהעוגה עוד חמה), מצננים ומגישים.

* העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר בין שלושה לארבעה ימים.

עוגת מייפל יוגורט אגוזיםעכשיו נשאר לכם רק לבחור מה לשתות לידה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו שמנת ריבת חלב בחושה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il