אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת

אנחנו יודעים שאתם עייפים, ראש השנה עדיין עומד לכם בגרון וכבר מנשבות רוחות של ארוחה מפסקת, ולכן מצאנו לכם עוגה שאפשר להכין גם עם אפס אנרגיות. השקעה זערורית, והופ - יהיה לכם משהו טוב ליד הקפה של הבוקר

|mako אוכל| פורסם11:12
עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.773reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חצי כוס (120 מ"ל) קפה נמס (כפית נס קפה גדושה והשאר מים רותחים)
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 180 גרם חמאה רכה
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • כפית תמצית וניל
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 5 כפות (50 גרם) קקאו איכותי
  • שלושת רבעי כוס (75 גרם) קוקוס טחון
  • כוס + כף (150 גרם) קמח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק רב פעמית.

2שופכים את הקפה הרותח לקערה, מוסיפים את השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים. מניחים בצד להתקרר מעט.

3טורפים היטב חמאה וסוכר כ-3 דקות.

4מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף כשתי דקות נוספות, לקבלת נפח.

5מוסיפים את השמנת חמוצה, תערובת הקפה והשוקולד, תמצית הווניל, ומערבבים מעט.

6מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קקאו, קוקוס טחון ולבסוף קמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

7מעבירים לתבנית ואופים 50-55 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8מצננים לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר וזוללים.

עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת, פרוסהעוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* העוגה במיטבה כמה שעות לאחר הכנתה, אבל תישמר עד 4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שיש שוקולד-קפה

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il