אוכל
אוכל
עוגות בקערה אחת

עוגת תמרים וקוקוס

בין שלל העוגות שכיכבו אצלנו בתקופת החגים זו הפכה להיות המנצחת הגדולה, שזוכה להישאר איתנו גם לחשון, והיד עוד נטויה. היא לחה, היא טעימה, ויותר מכל היא מפתיעה בגדול עם השילוב הנהדר בין קוקוס לתמרים

|mako אוכל| פורסם07:02
עוגת תמרים וקוקוס  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4113reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

  • 2 ביצים בגודל L
  • חצי כוס (110 גרם) סוכר חום בהיר
  • שליש כוס (120 גרם) סירופ מייפל
  • 150 גרם חמאה, מומסת
  • קופסת ממרח תמרים (450 גרם)
  • מכל (200 גרם) יוגורט 3%
  • 2 ורבע (315 גרם) כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • כוס (100 גרם) קוקוס
  • 2 כפות אבקת קקאו

לעיטור:

  • מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2טורפים בקערה את הביצים והסוכר למשך כ-2-3 דקות עד לקבלת מעט נפח.

3מוסיפים את המייפל, החמאה, ממרח התמרים והיוגורט ומערבבים.

4מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקוקוס והקקאו. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

6מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת בכלי אטום כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

* לגרסת הפרווה ממירים את החמאה בשלושת רבעי כוס שמן ואת היוגורט בחצי כוס מיץ תפוזים או מים.

עוגת תמרים וקוקוסהשלב הכי כיפי בהכנה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת סילאן עם שטרויזל פקאן פריך

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il