אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

שוקולטה חמה עם קצפת קרם עוגיות

אין לנו מושג איזה המלצות קיבלתם כדי להילחם בחורף שמשתולל שם בחוץ, אבל תנו לנו להמליץ לכם על משהו בטוח: שוקולטה לוהטת ומושחתת שמקבלת תוספת שחיתות נוספת עם קצפת קרם עוגיות. קיץ? שיחכה עוד קצת

|mako אוכל| פורסם07:11
שוקולטה חמה עם קצפת קרם עוגיות (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5371reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לשוקולטה:

  • 480 מ"ל (2 כוסות) חלב
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 20 גרם (2 כפות) קקאו
  • 20 גרם (2 כפות שטוחות) קורנפלור
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לקצפת קרם עוגיות:

  • 125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • שליש כפית תמצית וניל
  • 2 כפות פירורי עוגיות סנדוויץ' שוקולד

אופן ההכנה:

1יוצקים לסיר בינוני את החלב. מוסיפים סוכר ותמצית וניל. מנפים פנימה קורנפלור וקקאו וטורפים יחד (גם אם נותרו גושי קקאו, הם ייעלמו בזמן הבישול). מבשלים על להבה בינונית כ-4-5 דקות תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת מסמיכה.

2מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומבשלים עוד כמה דקות תוך ערבוב עד לקבלת תערובת שוקולדית וחלקה. מחלקים בין שתי כוסות.

3מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את פירורי העוגיות ומקציפים קצרות עד להטמעה. מעבירים לשקית זילוף, מעטרים את המשקה בתלוליות גדולה ומגישים מיד.

* רוצים לגוון את טעמי השוקולטה בכל פעם מחדש? אפשר להוסיף לה מעט קפה שהומס, קינמון לפי הטעם או 2 כפות ליקר בכל טעם שאתם אוהבים.

* להכנת המשקה בגרסת פרווה טבעונית אפשר להמיר את החלב בחלב סויה או בחלב שקדים ולהשתמש בקצפת צמחית לעיטור או להקציף את החלק המוקשה של קרם קוקוס קר מאוד.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il