אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

מגדל קוקילידה

תשכחו מכל מה שחשבתם על אחד הקינוחים הכי אהובים, ותעשו מקום בלב ובמקרר למגדל המרהיב הזה. אמנם הכנת העוגיות דורשת מעט סבלנות, אבל תסתכלו על התמונה, ותבינו שזה לגמרי שווה את זה

|mako אוכל| פורסם17:42
מגדל קוקילידה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.554reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 160 גרם (שלושת רבעי כוס+כף) סוכר לבן
  • 160 גרם (שני שליש כוס) סוכר חום
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • 250 גרם (כוס ורבע) שוקולד צ'יפס

למילוי:

  • מכל גלידה בטעם שאוהבים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.

2במערבל עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, הסוכר לבן והסוכר חום למשך כמה דקות עד לקבלת קרם בהיר.

3מוסיפים את תמצית הווניל והביצים, אחת בכל פעם, ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח וכוס מהשוקולד צ'יפס, ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.

4יוצרים כדורי בצק של 6-7 ס"מ (כדאי להיעזר בכף גלידה).

5מניחים בכל פעם כדור בצק בין 2 ניירות אפייה משומנים היטב, ומשטחים בכף היד לעוגייה גדולה ושטוחה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק עד לקבלת 8-10 עוגיות גדולות (ניתן לשטח 2 עוגיות על כל נייר אפייה).

6מפזרים על כל עוגייה מעט שוקולד צ'יפס, ואופים כל תבנית 10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום. מצננים.

7מוציאים את הגלידה מהמקפיא לריכוך. משטחים כמה כפות גלידה בין כל עוגייה ועוגייה ליצירת מגדל, ומעבירים להקפאה למשך כחצי שעה להתייצבות. פורסים וזוללים ישר מהמקפיא.

העוגה נשמרת עד שבוע במקפיא כשהיא מכוסה היטב.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר חגגנו עם פאי סמורס עם שוקולד ומרשמלו

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il