אוכל
אוכל
ממחר דיאטה

קוביות עוגת גבינה בציפוי שוקולד

חג השבועות מזמן לנו המון אופציות נהדרות לקינוחים, אבל את הקינוח הזה אנחנו אוהבים במיוחד - נשנוש קטן, מתוק וממכר כמו גרעינים, ואם בא לכם למתן את השחיתות, תוכלו לבחור בשוקולד מריר. אבל למה לכם בעצם?

|mako אוכל| פורסם10:53
קוביות עוגת גבינה בציפוי שוקולד (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5121reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (36 מנות):

לתחתית:

  • 150 גרם פירורי ביסקוויט
  • 75 גרם חמאה, מומסת

למלית גבינה והשוקולד הלבן:

  • 150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים

לציפוי:

  • 350 גרם שוקולד חלב, קצוץ
  • 2 כפות שמן צמחי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מערבבים את פירורי הביסקוויט והחמאה המומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרובעת (20 ס"מ) בעזרת כף.

3מכינים את המלית: ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד לבן.

4מערבבים בקערה בינונית את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את הביצים ומערבבים.

5מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

6יוצקים את הבלילה על תחתית הפירורים ואופים 35 עד 40 דקות, עד שהתערובת יציבה למראה בדפנות, אך עדיין רוטטת במרכז. מוציאים מיד את העוגה מהתנור כדי שתאבד גובה, מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור לשעתיים-שלוש עד להתייצבות.

7מיישרים את דופנות העוגה ופורסים לקוביות של 3 ס"מ. מסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

8ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את שוקולד החלב, מוסיפים שמן ומערבבים.

9טובלים את קוביות הגבינה בשוקולד עד לציפוי מוחלט, מנערים קלות להסרת ציפוי עודף, מסדרים על התבנית ושומרים בקירור.

*הקוביות יישמרו בקירור בקופסה אטומה עד שבוע ימים.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר עפנו על מגדל קוקילידה פוטוגני במיוחד

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il