מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

קרמבו ביתי של ליאור ויובל

אם היינו יודעים שכל כך קל להכין קרמבו - היינו עושים את זה כבר לפני שנים! ועכשיו סלחו לנו בבקשה, יש לנו משהו לעשות במטבח

יובל אדלמן וליאור קוקה
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

המרכיבים

טבלת המרות

לבסיס בצק פריך:

  • 3 כוסות קמח (כוס חד פעמית)
  • שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
  • כוס שקדים טחונים
  • 210 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ביצה טרופה

למרנג האיטלקי:

  • שליש כפית ג'לטין + כף ורבע מים לריכוך הג'לטין
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • שליש כוס מים
  • 2 חלבונים מביצה בגודל m
  • כפית משחת וניל

לציפוי:

  • 500 שוקולד מריר
  • שלושת רבעי כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

01

הבסיס: מעבדים את כל החומרים מלבד הביצה במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.

02

מקררים חצי שעה, מרדדים, קורצים עיגולים ואופים בערך רבע שעה ב-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב.

03

המרנג: מרככים את הג'לטין במים הקרים. מחממים את הסוכר ושליש כוס המים ל-118 מעלות. יוצקים את הסירופ הרותח לקערת מיקסר שבה נמצאים החלבונים ומקציפים במהירות עד לקבלת קצף יציב וקר. מוסיפים את הג'לטין והווניל ומערבבים היטב.

04

מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים על הבסיסים האפויים. מעבירים את הקרמבואים להקפאה.

05

הציפוי: ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים שמן ומערבבים. טובלים את הקרמבואים הקפואים ושומרים בקירור.

מצאתם טעות לשון?