עוגת גבינה, שוקולד לבן ותותים של אלה ואביגיל ברבי
הברביות של בייק אוף ישראל מגישות: מתכון לעוגת גבינה שאף שופט לא היה מוצא מילה רעה עליה - עם תחתית של בצק פיסטוק, מוס שוקולד לבן וקציפת מסקרפונה משגעת
המרכיבים
טבלת המרותלתחתית סבלה פיסטוק (לתבנית בקוטר 22 או 20 ס"מ):
- 100 גרם חמאה רכה
- 3 כפות (45 גרם) סוכר
- 2-3 טיפות תמצית ורדים
- 130 גרם קמח, מנופה
- חצי כוס (45 גרם) פיסטוקים טחונים דק
- קורט מלח
- 1 כף מחית שקדייה
- 3 כפות קונפיטורת תות
למוס שוקולד לבן וגבינה:
- 14 גרם ג'לטין (1 שקית)
- 4 כפות מים
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
- 2 גביעים (450-500 גרם) גבינת שמנת 30% שומן בטעם טבעי
- שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
- 3 טיפות תמצית ורדים
- 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
לקציפת מסקרפונה:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 גביע (220 גרם) גבינת מסקרפונה
- 2 כפות גדושות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
לקישוט:
- תותים טריים מוברשים במעט קונפיטורת תות מחוממת
- פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה
מכינים את תחתית הסבלה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה 4 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים מי ורדים וקמח מנופה עם פיסטוקים טחונים וקורט מלח, ומערבלים באופן מינימלי עד כדי איחוד. מחלקים לשני שליש ושליש.
מרדדים את החלק הגדול של הבצק לעלה בקוטר 22 ס"מ. מניחים בתבנית אופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מוציאים ומצננים היטב.
קורצים מהבצק עיגול בקוטר 20 ס"מ ומניחים בתוך תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ. מרפדים את דופנותיה בשקף ייעודי לאפייה.
מכינים מוס שוקולד לבן וגבינה: ממיסים ג'לטין במים. מניחים למשך כרבע שעה עד שהמים נספגים בג'לטין.
מערבבים את הגבינות בקערה עם חצי כוס מהסוכר ומי ורדים עד שמתקבל מרקם אחיד.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בשלבים, כ-30 שניות בכל פעם, או על בן מארי. מערבבים וממשיכים בהמסה עד שנמס באופן אחיד. מערבבים עם תערובת הגבינות.
מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר הנותר (רבע כוס) רק עד לקבלת קצפת רכה (במרקם של יוגורט).
ממיסים את תערובת הג'לטין בעדינות כ-20 שניות במיקרו עד להמסה מלאה ומערבבים מיד עם תערובת הגבינות. מוסיפים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול עדינות.
יוצקים לתוך התבנית עד לגובה 5 ס"מ. מכסים בנילון ומצננים היטב 4 שעות לפחות או לחלופין מקפיאים כשעה וחצי.
מכינים קציפת מסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה עם מסקרפונה ואבקת סוכר במיקסר עם בלון הקצפה במשך 2-3 דקות. נמנעים מהקצפת יתר. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
מרכיבים את העוגה: מזלפים לפי הצורך על העוגה. מקשטים בפיסטוקים קצוצים ותותים טריים.