מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת קוקוס ופטל

יש לא מעט עוגות בחושות שעושות לנו את זה, אבל העוגה הזאת, שמשלבת בין קוקוס לפטל בצורה נהדרת, הפכה לאחרונה לאחת החביבות עלינו. מילה שלנו, נסו אותה ולא תצטערו

|mako אוכל| פורסם06:02
עוגת קוקוס ופטל (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

  • 3 ביצים
  • 180 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד 3 כפות) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמן
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח תופח
  • 100 גרם (1 כוס) קוקוס טחון
  • 200 גרם פטל קפוא (לא מופשר)
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, הווניל, המלח, השמנת החמוצה והשמן לתערובת אחידה.

3מוסיפים קמח תופח וקוקוס וטורפים רק עד שהבלילה אחידה.

4מוסיפים פטל ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן שווה בתערובת.

5יוצקים את התערובת לתוך התבניות.

6אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגות תופחות, מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

7מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> והנה עוגת גבינה קרה עם קרם קפה ושוקלד לבן

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il