אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק חרירה

כל כך הרבה בריאות יש במרק הזה, וכל כך הרבה עושר, שאחריו אין חשק או מקום לשום דבר אחר

|mako| פורסם08:33
חרירה (צילום: PicsWay, ShutterStock)
צילום: PicsWay, ShutterStock
Rating:4.51087reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 2 כוסות חומוס (שהושרה לילה במים, או חומוס סנפרוסט)
  • 1 כוס עדשים
  • 250 גרם בשר (בקשו מהקצב בשר שמתאים למרק)
  • 1 בצל גדול
  • 1 חבילה כוסברה
  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • 6 גבעולים של כרפס (סלרי), עם העלים
  • 2 עגבניות
  • 1 לימון
  • 3 כפות שמן
  • כפית וחצי כורכום
  • כפית פלפל לבן
  • 2 כפות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

1חותכים את הבשר לקוביות קטנות.

2קוצצים את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והכרפס קטן דק. את העגבנייה חותכים לקוביות.

3מחממים את השמן בסיר, מטגנים מעט את קוביות הבשר לסגירה, מוסיפים את החומוס, העדשים והכרפס הקצוץ ומערבבים.

4מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל המרכיבים שבסיר, ומבשלים חצי שעה.

5מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל, העגבניות התבלינים, ומוסיפים מים רותחים עד 7 ס"מ מעל המרכיבים שבסיר.

6מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עוד 45 דקות. טועמים, בודקים שהבשר רך ושלא חסר מלח, ומסירים מהאש.

7סוחטים את הלימון לתוך המרק, מערבבים ומגישים. אם רוצים, מסמיכים כמו שמוסבר בהמשך.

יש לכם סיר לחץ?

הכניסו את כל המרכיבים (כולל התבלינים) לסיר, סגרו אותו ובשלו על להבה גבוהה עד שמתחיל לצאת אוויר. הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד 35 דקות. 10 דקות אחרי כיבוי האש, כשמסתיימת פעולת הלחץ, פתחו את הסיר וודאו שהמרק מוכן. בשלב הזה אפשר להסמיך אותו, אם רוצים.

איך מסמיכים את המרק?

1האפשרות שהילדים שלו אוהבים: מכניסים חופן של אטריות דקות (לא יותר, שלא "ישתה" יותר מדי מהמרק).

2האפשרות המועדפת על אמי וסבתי: מערבבים כוס מים עם 2 כפות קמח, ומוסיפים למרק לאט לאט, תוך כדי ערבוב – עד שהמרק מספיק סמיך.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il