למה הרב כדורי סירב לפגוש את מדונה?
הוא כתב קמעות, דיבר עם מלאכים ובירך פוליטיקאים. הממסד האקדמי התעלם ממנו, אבל רווקות, עקרות וחולים עלו אליו לרגל. חייו ופועלו של הרב יצחק כדורי, זקן המקובלים
הרב יצחק כדורי, מי שכונה "זקן המקובלים" וככל הנראה גם המפורסם שבמקובלי הדור האחרון במדינת ישראל, נפטר בשנת 2006. שנת לידתו לא ידועה לבטח, ויש ויכוח אם היה בן 106 או 112 במותו.
הוא נולד בבגדד שבעיראק. "הרב נולד ביום שני של חג סוכות, יום שבו האושפיזין שמגיע לסוכה הוא יצחק אבינו, ועל שמו נקרא. בימי חייו מי שהכיר אותו ידע שהוא באמת כל הזמן צחק, ולכן זכה לאריכות ימים", מספר הרב מאיר מלכא, מייסד הקרן להנצחת מורשת הרב יצחק כדורי, ומחבר הספר "ישועות יצחק", העוסק בסיפורי הניסים של הרב כדורי. הרב מלכא הכיר את הרב כדורי באופן אישי כשהיה חזן בבית הכנסת שלו ותוקע בשופר. "הוא נולד בשכונת ברבי שארגי בעירק לשם המשפחה 'דיבה', זאב בערבית. המשפחה נקראה כך על שם הזאבים שהיו נכנסים להם מדי פעם הביתה. כדורי הוא שמו הפרטי של אביו, והרב קרא לעצמו ככה כשהיה כבר בארץ ישראל, מתוך כבוד".
|
עוד על הניסים של הרב כדורי
ב- 1923 עלה הרב כדורי לישראל. הוא גר ברובע היהודי בירושלים, והחל ללמוד בבית המדרש למקובלים של ישיבת "פורת יוסף". באותה תקופה נשא לאשה את הרבנית שרה, ממנה נולדו לו שני ילדים. עם קום המדינה עבר להתגורר בשכונת הבוכרים, עבד ככורך ספרים ובמקביל המשיך לעסוק בלימוד תורה ובקבלה מעשית. ב-1989 שרה נפטרה. מספר שנים לאחר מכן הוא התחתן בשנית, עם דורית, חוזרת בתשובה שהייתה אז בת 42 בלבד. "בפתיחת התפילה בכל נדרי ביום כיפור, נהוג שהמקובלים פותחים את ההיכל. הרב אמר שהוא לא יכול לפתוח את היכל כי הוא אלמן וכדי שיוכל לפתוח אותו - התחתן בשנית", מספר מלכא.
סליחה, מי כאן המלאך שאחראי על הסרטן?
לדברי מלכא, אחד מהמאפיינים הייחודיים של הרב כדורי היו שהוא לא העתיק קמעות משום מקום, אלא גילה אותם בעצמו. "הרב חיבר קמע כמעט לכל עניין. הקמעות שלו מורכבים מצירופי שמות קדושים של מלאכים שמוזכרים בספרי הקבלה, וגם כאלה שהתגלו אליו. הוא היה לומד תורה בלי הפסקה, גוזר על עצמו סיגופים ותעניות ומבקש שיראו לו מי המלאכים שאחראים על מחלה זו או אחרת. במשך שנתיים חיפש הרב כדורי קמע למחלת הסרטן, ובסוף מצא את המלאך הממונה על המחלה הזו".
מלכא מספר שהרב כדורי לא רק כתב קמעות, אלא עסק בסוגים נוספים של קבלה מעשית. "הוא היה כותב שם על תפוח, שקד או אגוז, ואז נותן לאישה שלא מתעברת לאכול אותו. אחרי שנתן קמע לבן אדם, הוא היה מתעניין מה עלה בגורלו. הרב גם תיעד את כל פעילותו במחברות ענקיות, הוא תיעד כל אדם שנכנס אליו". אמנם מחברות אלה פורסמו, אבל כתבים אחרים של הרב כדורי בנושאי הקבלה לא. יתכן שמשום כך הרב לא זכה להתעניינות מחקרית מצד האקדמיה.
מסור ד"ש לדוד המלך
כשהוא נשאל מה היה חושב הרב כדורי על טרנד הקבלה ששוטף את העולם בשנים האחרונות, מלכא אומר שסביר להניח שלא היה כל-כך מרוצה. "הוא סבר שלימוד קבלה מתאים רק לאנשים מיוחדים שמילאו כרסם בש"ס ופוסקים, ורק אז ניגשו לתורת הסוד. מדונה רצתה לבוא לבקר אותו, והוא לא הסכים כי אמר שלאישה אסור ללמוד קבלה, ובטח לא גויה".
מלכא מספר שחוץ מהעיסוק בקבלה, הרב כדורי הדגיש את אהבת הרעים והחברות. "הוא דאג מאד שתהיה אהבה בין איש לרעהו, והשכין שלום בין אנשים רבים. הוא היה מוכיח ומטיף לרוגע ולחיוך. הוא עישן סיגריות עד שנפטר. כשעשו לו צילום ריאות, הרופא אמר שזה פלא, יש לו ריאות של בן 50".
קורא את העתיד בערק
|
טל פרידמן, כמה תשומת לב אתה צריך?
בשנת תשס"ו נפטר זקן המקובלים בשיבה טובה לגמרי, כשהוא בן 106, או 112 - או בכלל בן 123, כפי שסבור מלכא. "אחד הבחורים בישיבה החזיק ספר ישן שהיה כתוב עליו שנת תרמ"ד, 1884. הרב הצביע על הספר ואמר 'זו השנה שבה נולדתי'". תחליטו אתם אם להאמין או לא.
>>למקובל הקודם: האר"י הקדוש
לכל המקובלים
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד:
שלחו את המילה "מבזק" למספר 5000 ותתחילו להתעדכן







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















