כל השנה אנו מפרסמים סיפורים על תהליכי שיפוץ, בנייה, תכנון ועיצוב של דירות ובתים ברחבי הארץ, וכל אחד מהם הוא עולם ומלואו, הכולל התמודדויות עם מצב קיים בעייתי ומגביל, מגבלות תקציב וצורך בהתאמה מושלמת לצורכי הלקוחות.

בין שמדובר בדירות שכורות וקטנות בעיצוב אורבני, בבית כפרי וצבעוני בעמק או בפנטהאוס יוקרתי רחב ידיים, בבנייה ממכולות ומחומרים ממוחזרים, בשילוב של פריטים משפחתיים בעלי ערך נוסטלגי, בבניית נגרות יוקרתית בהתאמה אישית או בשילוב מרצפות צבעוניות עתיקות - בכולם קיים חיפוש של פתרונות יצירתיים, חכמים ומקוריים שיהפכו את הבית ליחיד במינו. לקראת סוף השנה התכנסו הבלוגריות של ערוץ Living ובחרו את הבתים שהצליחו לעשות זאת בדרך המוצלחת והמרשימה ביותר. סקרנים? הרשימה המלאה לפניכם. כבונוס הכנסו את הבית שהכי סקרן אתכם השנה.

עוד באתר לעיצוב הבית:

מהנמל לעמק

הבית הבלתי שגרתי ומאולתר של סיגל ואיליה בעמק האלה - בזכות ארבע מכולות שהפכו לבית יפהפה ומעוצב על ידי בעליו; "הבית הזה הוא שילוב של כל הדברים שאני הכי אוהבת בעיצוב - פשטות, עלות נמוכה, שימוש בחומרים לא קונבנציונליים, מחזור, אילתורים ובעיקר המון המון אופי", מתארת סיון איינהורן. "המבנה מורכב מארבע מכולות תעשייתיות שפורקו והורכבו מחדש לטובת היצירה (כמובן בתוספת של בידוד ראוי והתשתיות הנדרשות), מה שהופך את כל העסק למעניין מראשיתו. הפנים עוצב בסגנון מושבניקי לעילא ולעילא, הוא לא מנסה להיות מהוקצע ולא מבקש להתחכם. בבחירת הריהוט מורגשת דומיננטיות של עץ גס, שמאוד מחמיא למעטפת המתכתית (זוכרים? מכולות!). האבזור בבית מדבר בשפה משלו ואומר, 'בבית הזה אין סטים, כאן גרים אינדיבידואלים'. פריטי טקסטיל צבעוניים ואקססוריז בדוגמאות שונות שמפוזרים ברחבי החלל מוסיפים טאץ' שמח, חמים וביתי, ובקיצור, בוהו פינת שיק"

sIMG_2831.1 (צילום: הגר דופלט)
בנייה ממכולות בתקציב נמוך | צילום: הגר דופלט
הביתה בלוזית, מטבח מבט גובה (צילום: הגר דופלט)
המטבח הפתוח נבנה ברובו מרצפת העץ של המכולות | צילום: הגר דופלט

הביתה בלוזית, סלון אופניים גובה (צילום: הגר דופלט)
הרווח בין שתי המכולות העליונות יוצר את החלל הגבוה והמרשים של הבית | צילום: הגר דופלט

מקום לאהבה

הבית ששיפצו מעצבת שמלות הכלה אוסי פרי ובן זוגה בכפר סירקין: "כששואלים מישהי מה החפץ האהוב עליה בבית, והיא עונה שלושה ספרים ושולחן עבודה שתכננה בעצמה ובן הזוג שלה בנה, אז כבר ברור ששווה להיכנס לשם", אומרת קליה מור, "בני הזוג מילאו את דירתם השכורה בהשראה, בית טלאים מחומרים שאספו וחיברו. ממש כמו שפרי תיארה את גזרות שמלות הכלה שלה, "נקיות קלאסיות ולא מתחכמות", כך גם הבית. יש בו אוסף פקקים עצום, אוסף טקסטיל נדיר, הרבה עץ וברזל ואופי ונשמה. וזה יותר חשוב מכל ספת מעצבים".

אוסי פרי, רצפת עץ (צילום: גלעד רדט)
כוורת על רצפת עץ | צילום: גלעד רדט
אוסי פרי, מיטה (צילום: גלעד רדט)
מיטה ורומנטיקה | צילום: גלעד רדט
אוסי פרי, כלבה (צילום: גלעד רדט)
חוויות מופלאות | צילום: גלעד רדט
 

שכורה ומטריפה

הדירה שכורה וצבעונית במרכז תל אביב, בעיצובו של גילי אונגר - בזכות הצבע והתחושה שאי אפשר להתעורר בה עצובים: "אין ספק שעיצוב הבית הזה אינו סטנדרטי ולא מתאים לכל אחד. אבל זה בדיוק מה שמיוחד בו!", מסבירה הילה עופרי, "הוא כל כך ספציפי ומדויק. הצבעוניות העזה משמחת לב, ונדמה שקשה להתעורר עצובים בבית כזה ולכן להתחיל בו את היום נשמע כמו תענוג אחד גדול. אני לגמרי נהנית לראות בית שהוא לא 'כפרי' כמו כל בית שני בישראל של היום. הבחירה במטבח, שטיח סלון, וילונות וקירות בצבעים נייטרליים מאפשרים הכלה נכונה של שאר הדברים".

גילי אונגר בגן העיר  (צילום: שירן כרמל)
ספוטים על גבי פס צבירה ומנורת וינטג' מקורית | צילום: שירן כרמל
גילי אונגר בגן העיר  (צילום: שירן כרמל)
קונסולה בגוון כתום ניצבת בכניסה ויכולה להיפתח לשולחן אוכל רחב | צילום: שירן כרמל
גילי אונגר בגן העיר, גובה  (צילום: שירן כרמל)
סביב שולחן המטבח כיסאות רשת מתכת ורגלי עץ בגוון לבן יחד עם כריות ריפוד בצבעי יסוד | צילום: שירן כרמל

משחקי קוביות

הפנטהאוז הגדול והיוקרתי במרכז הארץ שתוכנן על ידי האדריכלית מאיה כדיר - בזכות אלמנט הקוביות המעניין המחבר בין חללי הדירה השונים: "הדירה משתרעת על פני שטח של 300 מ"ר בגובה מרשים במיוחד של חמישה מטרים, וכל חלליה צופים אל נוף מדהים", מספרת יונית שטרן. לעתים כאשר מדובר בחלל גדול במיוחד התוצאה היא מראה ריקני וחסר אופי, אך כאן בזכות השימוש המושכל בחומרים ובצבעים, יחד עם חלוקת החלל ותכנון הנגרות המוקפד והיצירתי, נוצרה שפה אחידה ונעימה בין כל החללי הבית. בחרתי בדירה הזאת מכיוון שגם דירות יוקרה צריך לדעת לעצב בטוב טעם, והדירה הזאת, גם אם אין בה אמירה אישית, מאוד נעימה ומענינת בעיני. אלמנט הקוביות שמתחיל במטבח ובא לידי ביטוי גם בחדר הרחצה אהוב עלי במיוחד".

מאיה קידר, סלון (צילום: שי אפשטיין)
נוף להרי ירושלים | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, פינת אוכל (צילום: שי אפשטיין)
אלמנט הקוביות חוזר על עצמו בכל חדר | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, שירותים (צילום: שי אפשטיין)
כל קירות הדירה חופו בנגרות מרצפה עד תקרה | צילום: שי אפשטיין

מאיה קידר, בריכה (צילום: שי אפשטיין)
ולקינוח: בריכה במרפסת | צילום: שי אפשטיין

הרמוניה ושדות

בית גדוש בלב שדות של קרן שביט - בזכות ההרמוניה, השמחה והצניעות: "טוב אני משוחדת, מאחר שאני מכירה את הבית ממש מקרוב. אבל דווקא בגלל זה, אני כל כך אוהבת אותו", אומרת מירב אייכלר. "הוא מלא בפריטי וינטג' ששולבו בחוכמה - דלתות מפירוק שהותאמו במיוחד, גופי תאורה וריהוט שנאספו משווקים שונים בארץ ובעולם, וספריית כלים שהיא עולם ומלואו - הכל בשילוב צבעים רך ונעים. בית שפשוט כיף להיות בו, שמרגיש כמו בית. רצפת הטרצו האפרפרה, פרקט הבמבוק ופרופיל האלומיניום בתכלת צפחה משתלבים נהדר עם צבעוניות חפצי הווינטג'. בלב הבית ממוקם שולחן גדול עשוי עץ ממוחזר, שמהווה את מרכז פעילות המשפחה ולב הבית. לא מדובר בבית רחב מידות, אלא בית מדויק לצורכי המשפחה שחיה בו ויחד עם זאת עשיר, צבעוני ושמח. בניגוד לבתים המרשימים והגדולים, זהו בית שהוקם בתקציב לא אסטרונומי, עם בחירות עיצוביות חכמות וייחודיות, והתוצאה - בית חם, שמח, שהלב בו מתרחב".

הביתה של קרן שביט (צילום: הגר דופלט)
שולחן האוכל הגדול, ברוב שעות היום זהו החלל הפעיל ביותר | צילום: הגר דופלט
הביתה של קרן שביט (צילום: הגר דופלט)
חלל העבודה של קרן עם ספרייה המורכבת משורות ארגזים המונחות זו על זו | צילום: הגר דופלט

קרן שביט המשך, חצר פרגולה גובה (צילום: הגר דופלט)
מסביב לבית ישנן פינות בילוי שונות ביניהן פרגולה עם נוף אל העמק | צילום: הגר דופלט

מבסוטה עד הגג

דירת גג בהוד השרון שעיצבה ליאת דביר-רותם לגרוש וילדיו - בזכות הפרטים הקטנים והמינימליסטיים, שיוצרים אמירה ייחודית: "אני אוהבת דירות מינימליסטיות עם אמירה נועזת", מסבירה קרן בר. "בדירה ניתן למצוא רהיטים בעיצוב אישי לצד שילובים של עץ ועבודות נגרות ייחודיים. מצד אחד הקו הוא מאוד נקי ומנימליסטי, ומצד שני, אין שום דבר מיותר. בעיני זו דוגמה לדירה מדויקת ומחושבת עד לפרט האחרון. פרט ספציפי שאהבתי במיוחד הוא פינת העבודה שנמצאת בהמשך ישיר לסלון, ובמקום להיות מוצנעת, היא הודגשה באמצעות פרטי נגרות מעוצבים למשעי. זה מוזר כי לרוב אני נמשכת לדירות הרבה יותר צבעוניות, אבל בדירה הזו, שלא ניתן לכנות אותה צבעונית, יש הרבה טקסטורות ופרטים קטנים שבהחלט עושים את העבודה".

ליאת דביר (צילום: ניצן הפנר)
המטבח מעוצב כגרעין חזק עם קיר אחסון גבוה בנגרות עץ אגוז | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר (צילום: ניצן הפנר)
פרטים עדינים ומתוחכמים | צילום: ניצן הפנר

ליאת דביר (צילום: ניצן הפנר)
פינת עבודה ממוקמת בחלל הציבורי ומאחורי ארון דו צדדי המפריד בינה לבין הכניסה | צילום: ניצן הפנר

מיס דיג'יי

הדירה בסגנון אורבני במרכז תל אביב, שהותאמה לדיירת שעובדת כמפיקה וכדיג'יי על ידי המעצבת ורד בונפיליולי, בזכות שילוב החומרים והצבעים המתוחכם: "אני מאמינה כי פרויקט טוב מתחיל קודם כל בתכנון נכון, והפרויקט הזה מנצל את החלל בצורה נכונה, מתייחס למיקום הדירה עצמה בבניין ולפרוגרמה שהגדירה הלקוחה", מתארת מרב שדה. "אני מתחברת מאוד לסגנון הנורדי, שמאוד בולט בדירה הזו, ומבחינת העיצוב יש כאן שילוב מאוד נכון של חומרים וצבעים – שחור עם לבן שלא יוצרים קור אלא נעימות, האומץ להשתמש בשחור ללא פחד מהחשיכה או הקטנה של החלל, טיפות קטנות של ורוד בגוון הנכון, שלא הופך את החלל למתקתק בסגנון 'הלו קיטי', וההוכחה שלא חייבים להשתמש בחומרים יקרים או מנקרי עיניים על מנת שהחלל יראה מרשים ולא 'זול"'.

ורד בונפיליולי (צילום: איתי בנית)
כל הקירות סביב הסלון המקורי הוסרו כדי ליצור חלל פתוח ומרווח המותאם לאירוח | צילום: איתי בנית
ורד בונפיליולי (צילום: איתי בנית)
שולחן העבודה תוכנן מסביב לעמוד קונסטרוקטיבי | צילום: איתי בנית

ורד בונפיליולי, חדר שינה, גובה (צילום: איתי בנית)
חדר השינה הועתק לעורף הדירה כדי להתאים לאורח החיים של הדיירת | צילום: איתי בנית

שני בתים וגעגוע

הבית בכפר הרי"ף - בזכות השימוש הרגיש בפריטים קיימים ומחודשים: "בחירתי בפרויקט הזה נובעת מהחיבור שלי לערכים של שימור הקיים ואיכות הסביבה", מפרטת לירון גונן. "מדובר בבית שהוא תוצר של תכנון ירוק, כזה שמתחשב באקלים ובסביבה, בית חדש שעושה שימוש מושכל בפריטים קיימים ומחודשים. הערך המוסף שהבית מקבל משימוש בחפצים ואלמנטים ישנים גדול מאוד מאחר שהתוצר הסופי ייחודי, פשוט, ביתי וחמים. לחלוטין בית שמספר את הסיפור של בעליו. השיח שנוצר בין החפצים והרהיטים בבית האקלקטי הזה הוא שעושה את הבית לכה מיוחד ומעניין. אבל הכי שווה בעיני הוא המטבח שתוכנן כשני מקבילים העובדים מצוין יחד, עם דלתות הפורמייקה בצבעים שונים, המשתלבות נהדר עם השידה הישנה, שהפכה גם היא לארון מטבח. ללא ספק מטבח מושלם שהייתי שמחה לבשל בו".

רון, חדר אוכל (צילום: הגר דופלט)
חלונות, סורגים ודלתות מבית ירושלמי שפורק שולבו בבית החדש | צילום: הגר דופלט
רון, מטבח 2 (צילום: הגר דופלט)
המטבח בנוי ברובו מפורמייקה פשוטה ושולבו בו רהיטים נטושים | צילום: הגר דופלט
רון, שידה ומראה (צילום: הגר דופלט)
שידה מקורית מאוסף מגירות שנמצאו | צילום: הגר דופלט

רון, כסא (צילום: הגר דופלט)
הפריטים שהופכים בית לאישי ומיוחד | צילום: הגר דופלט

ברוכים הבאים

דירה תל אביבית קטנה שעוצבה עבור זוג עולים על ידי, הסטודנטים תומר אלון וגיל שחם-עמית בליווי סטודיו ללימודי עיצוב 6B - בזכות השיק האורבני והפרוגרמה החכמה: "בחנתי פרויקטים רבים ושונים של בתים ודירות שפורסמו בשנה האחרונה באתר עד שנתקלתי בפרויקט הנוכחי", מתארת אודית לורן בלקין. "בחרתי בו מכמה סיבות. ראשית, הופתעתי לגלות שהפרויקט תוכנן על ידי זוג סטודנטים צעירים, מה שאומר שיש לנו בארץ עתודה שבהחלט ניתן לסמוך עליה. שנית, אהבתי מאוד את הפרוגרמה החכמה, את הפתרונות המקוריים, את התקרות הגבוהות שאפשרו משחקי גובה בחלל, את ההתייחסות לקיים תוך שימוש בשטיח המצויר בפינת האוכל וחשיפת לבני סיליקט, את המענה החכם לדרישות הלקוחות, את האומץ העיצובי והגימור המושלם. שפת הפרויקט מדברת אלי מאוד. אווירת הלופט האורבאן-שיקית, האווריריות, חומרי הגמר, הגוונים המדויקים והמקום שנשאר לזוג לצקת פנימה את האופי והחפצים שלו ובכך להפוך את הדירה לבית של ממש. עלות השיפוץ אמנם אינה מתאימה לכל כיס, אך התוצאה מרהיבה ומדויקת".

צבי ברוק, סלון (צילום: גדעון לוין 181 מעלות)
הבלוקים מקוריים נחשפו ואת פינת האוכל מגדיר שטיח ריצוף | צילום: גדעון לוין 181 מעלות
צבי ברוק, חדר שינה שקוף (צילום: גדעון לוין 181 מעלות)
חדר השינה נבנה על במה מוגבהת בתוך החלל הציבורי ומופרד ממנו בקיר זכוכית | צילום: גדעון לוין 181 מעלות

צבי ברוק, מטבח (צילום: גדעון לוין 181 מעלות)
המטבח השחור יוצר תחושת עומק | צילום: גדעון לוין 181 מעלות

מעריכים אריחים

הדירה בבניין לשימור ביפו - בזכות הכבוד למרצפות המצוירות והחינניות: "במהלך פרויקט שימור המבנה הצילו הדיירים כמות מרשימה של מרצפות מצוירות עתיקות שפורקו ועמדו בפני פינוי. זה היה תחילתו של סיפור אהבה, שהפך לעסק משפחתי והוביל לעיצוב בית ייחודי עם ניחוח היסטורי מלא חן", מסבירות בנות הביתה את בחירתן. "במקום ללכת בדרך המהירה ולרכוש משהו חדש, עכשווי ואחיד, הם בחרו לחשוב מחוץ לקופסה, להעז ולשמר את הישן. "הסגנון העיצובי מתבסס על מבנה הבאוהאוס המרשים משנות ה-30, מבנה ייחודי בעל תקרה גבוהה וחלונות רבים וגדולים. העיצוב נותן המון כבוד למרצפות המצוירות המגוונות ושומר על שימוש בקיים ועל קו פשוט וצנוע. ריהוט ופריטי וינטג' משלימים את המראה האותנטי ומתמזגים עם המבנה למראה חם ושורשי".

קופצות בית ביפו, סלון (צילום: שי בן אפרים ודני אבשלום)
ריהוט הווינטג' לוקט במהלך שלוש שנות השיפוץ | צילום: שי בן אפרים ודני אבשלום
קופצות בית ביפו, סלון רצפה גןבה (צילום: שי בן אפרים ודני אבשלום)
מאמינים בפשטות, צניעות ושורשיות | צילום: שי בן אפרים ודני אבשלום

קופצות בית ביפו, מטבח רצפה (צילום: שי בן אפרים ודני אבשלום)
האריחים ננטשו מחוץ לבניין במהלך השיפוץ | צילום: שי בן אפרים ודני אבשלום

בית עם סיפור

הבית בהוד השרון של המעצבת של דקלה טל גורדון ומשפחתה - בזכות הסיפור הרגיש שבא לידי ביטוי בכל פינה בבית: "הבית הזה והסיפור שמאחוריו מזכירים לי שעיצוב הוא לא רק צבע, צורה וחומר, אלא גם סיפור, משמעות ורגש", מסבירה עופרי גונן. "הבתים שלנו מורכבים מחדרים, רהיטים, אביזרים וסגנון ויחד עם זאת גם מחוויות, זיכרונות וחלומות. הבית הזה הוא אינו שחור או לבן, אלא שילוב בין ישן לחדש, בין טבעי וממוחזר לבין מותאם אישית, נקי ומודרני. החלונות העליונים, הרהיטים הצנועים, המטבח הרחב הפתוח אל החלל הציבורי ואל הגינה, הפטיו במרכז הבית והשילוב הרגיש של פריטים בעלי ערך סנטימנטלי בעיצוב הבית מתחברים יחד לסגנון נינוח ובלתי פורמלי, היוצר תחושה קסומה ומרגשת".

דקלה טל גורדון  (צילום: גלעד רדט)
חלונות עליונים ומטבח שתוכנן כשני קווים מקבילים | צילום: גלעד רדט
דקלה טל גורדון גובה (צילום: גלעד רדט)
הבית תוכנן סביב ציר מרכזי, שממנו ניתן לראות מאופק לאופק | צילום: גלעד רדט

דקלה טל גורדון (צילום: גלעד רדט)
חדר ילדים בצבעים רכים | צילום: גלעד רדט

ולסיום: הבית שהכי סקרן אתכם השנה

ביתה של הקונדיטורית קרין גורן, בעיצובן של עידית ונטע זכריה זכה למספר הביקורים הרב ביותר השנה עם 102211 אלף כניסות - ואנחנו בחרנו להכניסו לרשימה בזכות המראה המתקתק, שהולם כל כך את הדיירת: "בעיצוב הבית של קרין גורן, יצרו המעצבות בית באווירת עמי ותמי עם המון קיטש ומתקתקות, שמתאים לבעליו, ומכאן הצלחתו הגדולה", מסבירה אורנה מזור. "מגופי התאורה מניפוח הזכוכית, שעובדים עם הצבעוניות של החלון והפרזול הנתון בדירה השכורה, ועד ריצוף הדמקה שחור-לבן בפינת העבודה, הן מוסיפות עניין אך יוצרות מראה ייחודי שמאזן את עולם הממתקים והקונדיטוריה מלאת הסוכר. נהדר!"

קרין גורן, מטבח שמנת (צילום: אודי גורן)
נגיעות תכלת מעודנות במטבח | צילום: אודי גורן
קרין גורן, סלון (צילום: אודי גורן)
ספה עגולה וספריית קיר ענקית | צילום: אודי גורן

קרין גורן חדר שינה (צילום: אודי גורן)
מנוחת האופה | צילום: אודי גורן