סמדר וקנין, הפיינליסטית של מאסטר שף, עם מתכונים ביתיים לעוף, בשר, דגים ומתוקים

אוכל
סמדי בומבה מעמידה סירים

מתכוני הפיינליסטים

מאסטר שף

אוכל
אוכל

סמדי מעמידה סירים: תחתיות ארטישוק עם פטריות

הבשר כבר מוכן, האורז מתבשל – אבל מה נכין לתוספת? סמדי מציעה תבשיל קליל ומהיר, שמלווה בכיף כל מנה בשרית

| mako | פורסם 01/03/11 11:07:43

כמה פעמים קרה שחיפשתם נואשות תוספת למנה בשרית, כזאת שתבוא טוב ליד אורז או אטריות דקות, ולא הצלחתם לחשוב על שום דבר מתאים? הנה לכם התשובה: תוספת טעימה במיוחד וקלת ההכנה להפליא, של תחתיות ארטישוק עם פטריות. מתחילים לנשנש, ואי אפשר להפסיק.

מקלובה של אדום אדום
הבשר והאורז מוכנים. מה נגיש ליד?

ארטישוק עם פטריות

המצרכים:
1 שקית תחתיות ארטישוק (סנפרוסט)
1 קופסת שימורים של פטריות גדולות שלמות
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1 בצל קטן
1/2 לימון
תבלינים : כורכום, פלפל לבן, מרק עוף
1 כפית קמח (להסמכה)

ארטישוק עם פטריות של סמדי בומבה
תבשיל ארטישוק ופטריות. אל תסתכלו בקנקן
צילום׃  סמדר וקנין

אופן ההכנה:

1. חותכים את ראשי הארטישוק לשניים או ארבעה חלקים, פותחים את קופסת השימורים של הפטריות ושוטפים אותן היטב.

2. שמים בסיר 2 כפות שמן, חותכים את הבצל לאורך לפרוסות דקות ומתחילים לטגן. חותכים את הגמבות לרצועות דקות (שוב, לאורך), מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן עד שהגמבה מתרככת.

3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לערבב. מוסיפים את ראשי הארטישוק ומתבלים בכפית כורכום, 1/2 כפית פלפל לבן, כף מרק עוף 1/2 כוס מים, מכסים את הסיר ונותנים בישול של 20 דקות.

4. מורידים את המכסה. מערבבים 1/4 כוס מים מהברז עם כפית הקמח ומוסיפים לתבשיל תוך כדי בחישה. סוחטים פנימה, מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש. אם נשארים נוזלים מבשלים 5 דקות נוספות, עד שהם מתאדים. אם אתם מרגישים שהרוטב סמיך מדי, תמיד אפשר להוסיף מים חמים (1/2 כוס מקסימום).

 >> בשבוע שעבר הכנו מוסקה מ-עו-לה
>> ואצל אלקנה מתבשל לו עוף במנגולד
>> לחזרה לערוץ האוכל
ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם

בואו להיות כתבי השטח שלנו

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן