סמדר וקנין, הפיינליסטית של מאסטר שף, עם מתכונים ביתיים לעוף, בשר, דגים ומתוקים

אוכל
סמדי בומבה מעמידה סירים

מתכוני הפיינליסטים

מאסטר שף

אוכל
אוכל

סמדי מעמידה סירים: מוסקה

סמדי בומבה מוכיחה שגם היא יודעת ללטף חצילים, ומכינה לכם מוסקה לא מהעולם הזה

| mako | פורסם 23/02/11 09:34:55

חציל הוא ירק שאני אוהבת בכל צורה. מטוגן או מבושל – תמיד הוא שומר על רכות ועל טעם משובח. מאייל שני למדתי שצריך גם "לדבר וללטף את החציל", והיום אני הולכת ליישם את זה במוסקה.

מוסקה של סמדי מוכנה
תנו לחצילים יחס חם, ותקבלו מוסקה מדהימה
צילום׃  סמדר וקנין

מוסקה

המצרכים:
2 חצילים יפים
מלח גס
300 גרם בשר טחון
חצי בצל
1 תפוח אדמה
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
קמח
2 ביצים
שמן לטיגון עמוק
1 פלפל חריף (למי שאוהב)
שיניים מ-1/2 ראש שום

לרוטב:
חצי בצל
2 עגבניות
2 כפות רסק עגבניות

תבלינים:
פלפל שחור
מלח
כורכום
פפריקה מתוקה
פלפל לבן
1 כפית סוכר
מרק עוף

אופן ההכנה:

1. פורסים את החצילים לפרוסות, ואז חותכים פתח בכל פרוסה, לא עד הסוף, כך שייווצר מעין פה של ברווז. מפזרים מלח גס ומניחים בצד. שומרים בצד את הקצוות של החצילים.

2. שמים את הבשר בקערה. מגרדים את תפוח האדמה וחצי הבצל פנימה בפומפייה דקה, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת. מתבלים בפלפל שחור, מלח ומעט כורכום, מוסיפים 2 כפות מים, מערבבים ומניחים בצד, שהטעמים יתמזגו בתערובת בשר הטחון.

מוסקה של סמדי - חציל ממולא
דמיינו שהחציל הוא פה של ברווז
צילום׃  סמדר וקנין

3. ממלאים את החצילים שפרסנו בתערובת הבשר, טובלים בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים משני הצדדים. מוציאים ושמים בתבנית. חותכים את קצוות החציל ששמרנו בצד לרצועות ומסדרים בין החצילים המטוגנים. פורסים את הפלפל החריף והשום ומסדרים למעלה.

מוסקה של סמדי - טיגון החצילים
מטגנים את החצילים הממולאים
צילום׃  סמדר וקנין
מוסקה של סמדי - החצילים בתבנית
ומסדרים בתבנית
צילום׃  סמדר וקנין

4. מתחילים להכין את הרוטב: קוצצים את החצי השני של הבצל ומטגנים טוב טוב. מגרדים בפומפייה את העגבניות, ומוסיפים לבצל. מוסיפים את כפית הסוכר, רסק העגבניות, אבקת המרק, הפלפל והפפריקה. מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים ומוסיפים מלח אם חסר.

5. שופכים את הרוטב על החצילים שבתבנית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות. כעבור 45 דקות מורידים את נייר האלומיניום ומחזירים את התבנית לעוד 10-15 דקות, עד שהשכבה העליונה נהיית קריספית.

מוסקה של סמדי - לפני האפייה
זהו, לתנור. המוסקה לפני האפייה
צילום׃  סמדר וקנין

• הערה: את אותו מתכון אפשר להכין גם במילוי גבינות: מטגנים את פרוסות החציל, שמים בתבנית, מפזרים גבינות ועוד שכבת חצילים, שופכים את הרוטב ואופים ב-180 מעלות 20-25 דקות.

>> בפעם הקודמת למדנו איך סמדי מכינה חמין
>> ומה מנת החצילים האהובה על אינה?
ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם

בואו להיות כתבי השטח שלנו

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן