אין תמונה
כל בית צריך מתכון טוב לקציצות
הבסיסיים

קציצות ברוטב עגבניות של הילה אלפרט
הילה אלפרט – שחקנית, מגישה ובשלנית בחסד – ליוותה את גיל חובב בתכניתו "מצעד האוכל הישראלי", והפליאה שם במתכונים משלה. הקציצות שלהלן זכו לאהבה עצומה מצדכם, ואפשר להבין למה: מנה בסיסית לגמרי ועם זאת איכותית ומצוינת, כזו שכל הורה חייב ללמוד בשביל הדורות הבאים.
>> למתכון: קציצות של הילה אלפרט

פסטה בולונז של אהרוני
עוד אחד מהמתכונים שאי אפשר בלעדיהם, ואם אפשר שהוא יהיה של אהרוני – בכלל טוב. לא יודעים מה אתכם, אהרוני מבשל את הבולונז שלו ביין, ומוסיף לו סלרי, פלפל חריף וטיפה אגוז מוסקט, חוץ מכל המרכיבים הרגילים. אנחנו איתו.
>> למתכון: פסטה בולונז של אהרוני

ירקות אפויים בשמן זית
המתכון הזה הוא, ובכן, של אהרוני, וגם הוא כבר נחשב לקלאסיקה. מעין אנטיפסטי מרובה שכבות, שנאפה עם גבינה בולגרית וזיתים ומשמש כמנה ראשונה, ואפילו כעיקרית. חצילים, בצלים, פלפל, זוקיני ועגבניות, עם שמן זית ועשבי תיבול למכביר. בקיצור, יופי של מנה.
>> למתכון: ירקות אפויים בשמן זית

המתוקים

עוגת שיש של אהרוני
בחושה פשוטה וידידותית בשני צבעים: מכינים בצק, מחלקים לשניים ומערבבים את אחד החלקים עם שוקולד מריר מומס. כל מי שניסה חזר שמח ומרוצה, והקריאות "לא ייאמן שאהרוני מכין כזה דבר פשוט" נשמעו שוב ושוב. מושלם לקפה של אחר הצהריים.
>> למתכון: עוגת שיש של אהרוני

עוגת גבינה ושוקולד
מתכון של חנה שאולוב, שהכה את קוראי mako בתדהמה – עד אז הם לא ידעו כמה פשוטה עוגת גבינה יכולה להיות. הבסיס הוא מביסקוויטים וחמאה, תערובת הגבינה מצריכה ערבוב בלבד, והציפוי – שוקולד מומס עם חלב. בקיצור, קל שזה לא נעים.
>> למתכון: עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקולד (צילום: דני לרנר, עוגות ברגע, הוצאת כנרת)
אלוהים, כמה שאהבתם את העוגה הזאת | צילום: דני לרנר, עוגות ברגע, הוצאת כנרת

סופלה שוקולד של אהרוני
ההופעה השנייה (והלא אחרונה) של אהרוני ב-10 הגדולים. כאן כבר מדובר במתכון טיפה יותר מורכב, אף על פי שגם אותו כל אחד יכול להכין, ובלבד שייצמד להוראות. התוצאה? מאפה שוקולדי חם ואוורירי, שיש אנשים שיהרגו בשבילו.
>> למתכון: סופלה שוקולד של אהרוני

קראנץ שוקולד מתוך אוכל זה טעים- לא לשימוש (צילום: טעים!)
הקראנץ של "אוכל זה טעים" בהופעת אורח | צילום: טעים!
קראנץ שוקולד
כאן יש לנו הופעת אורח של כותבי הבלוג אוכל זה טעים, שתמיד כיף לפרגן להם. מדובר בעוגת שמרים נפלאה, המבוססת על הבצק של אורן גירון וחובקת קרם שוקולד ביתי פשוט. מיטיבי האפייה בוודאי יודעים שקראנץ היא עוגה מסובכת למדי להכנה – אבל כאן אין הכוונה לקראנץ של ממש אלא לרולדה פשוטה שמזכירה קראנץ רק בעיצוב. עוגה לממוצעי מטבח ומעלה.
>> למתכון: קראנץ שוקולד

ועוד כמה

אגרול של ג'ירף
להפתעתנו, ג'ירף היא המסעדה היחידה שנכנסה ל-10 הגדולים. זה כנראה אומר דברים ממש טובים על האגרול שלה (טוב, זה באמת אחלה אגרול).
>> למתכון: אגרול של ג'ירף

מפרום (תמונת AVI: דרך האוכל2, דרך האוכל 1)
טוב, מי לא אוהב מפרום | תמונת AVI: דרך האוכל2, דרך האוכל 1
מפרום של אהרוני
כמה וכמה מפרומים עברו תחת ידינו השנה, ביניהם אחד של הנשים הבשלניות של ירוחם ואחד של מסעדת הכובשים. אבל אתם קבעתם שהמתכון של אהרוני (וגברי) הוא המנצח, ואנחנו עושים מה שאתם אומרים לנו. אז הכינו חציליכם ותפודיכם, וצאו לדרך.
>> למתכון: מפרום של אהרוני

לביבות תפוחי אדמה של אהרוני
והנה שוב אהרוני, הפעם עם לביבות תפוחי אדמה. ההבדל העיקרי בין מה שאתם כנראה טיגנתם בחג האחרון למה שאהרוני טיגן טמון בשומן האווז – הפטנט של אהרוני לטעם עשיר ועסיסי יותר. צריכים קצת מנוחה מלביבות אתם מוזמנים לחזור לתחילת הרשימה, עד תעבור צרבת. רק תזכרו לאן להגיע כשהחשק ללביבה יכה שוב.
>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה של אהרוני