1. אורז מוקפץ עם בשר טחון

אחד המתכונים הראשונים של ענת אלישע אצלנו, שסימן לנו שיש פה מישהי שיודעת את העבודה. כמובן שמיד הכנו אותו בעצמנו.

>> למתכון: אורז מוקפץ עם בשר טחון

2. שיפודי עראייס

בהמשך הרשימה נגיע לעראייס הרגיל, הקלאסי, אבל עם השיפודים האלה אנחנו פשוט לא יכולים להתאפק. איזו מנה מגניבה, וכל כך פשוטה ומהירה להכנה! אפשר על המנגל, אפשר גם על פלנצ'ה או מחבת פסים.

>> למתכון: שיפודי עראייס מטורטייה

3. קבב בתנור

כפי שאתם יכולים לשער, הרשימה הזו תארח כמה וכמה מתכונים לקציצות. אבל לפניהן מתכון לקבב ביתי - שגם הוא סוג של קציצה - אבל לא כזה שצולים בגריל או במחבת אלא כזה שמכינים בתנור. אורז לבן, סלט קטן וסגרתם פינה של ארוחה.

>> למתכון: קבב בתנור

קציצות בקר אפויות (או קבב בתנור) (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
קציצות בקר אפויות (או קבב בתנור) | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

4. המבורגר

כל בית צריך מתכון טוב להמבורגר. זה הטוב ביותר שאנחנו מכירים.

>> למתכון: המבורגר

5. בחש של אהרוני

לא אהרוני אחד עומד מאחורי המתכון הזה, כי אם שני אהרונים תמימים (ישראל ותמרה, מתוך הספר שלהם). מבחינתנו זאת תעודת אחריות שאין כמוה.

>> למתכון: בחש

בחש | לבשל עם אהרוניס  (צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור)
בחש | לבשל עם אהרוניס | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

6. עוגת בולונז

מכיוון שחייב להיות ברשימה כזאת מתכון לבולונז, הלכנו על פרי האהבה של ספגטי בולונז ופשטידת אטריות: "עוגה" שזופה וקריספית מבחוץ, ולחה ועסיסית מבפנים.

>> למתכון: עוגת בולונז מטריפה

עוגת בולונז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוגת בולונז | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7. קוקלה בטבחה

מתכון של מעדניית סוליקה לקציצות ברוטב עגבניות וגרגירי חומוס. מה שטוב לבית של אבי ביטון טוב גם לנו.

>> למתכון: קוקלה בטבחה של גרגרי חומוס

קוקלה (צילום: אריאל עפרון, סוליקה)
קוקלה | צילום: אריאל עפרון, סוליקה

8. פסטה גולש

מתכונים שמצריכים מאיתנו רק סיר אחד (או תבנית אחת, גם הולך) מראש חביבים עלינו במיוחד, אבל המתכון  הזה של חן מזרחי לא רק פשוט להכנה, הוא גם טעים כאילו בושל ארוכות אפילו שעוד שעה והוא שלכם.

>> למתכון: פסטה גולש בסיר אחד

פסטה גולש (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
פסטה גולש | צילום: חן מזרחי, חן במטבח

9. קציצות, פתיתים וירוקים בסיר אחד

והנה עוד סיר מעולה שמכינים בו את כל הארוחה. מלא בכל טוב ויזין לא רק את הקטנטנים של הבית, אלא גם את מי שאורז לעצמו קופסה למשרד ומחמם לו צהריים. גם קציצות, גם פתיתים וגם ירוקים.

>> למתכון: קציצות, פתיתים וירוקים בסיר אחד

קציצות, פתיתים (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
קציצות ופתיתים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

10. פשטידת רועים

מדובר במנה חגיגית במיוחד, כזאת שמשלבת תפוחי אדמה ובשר טחון בדרך מענגת ומלאת רושם. הדיי עפאים חתום עליו, מה שרק מוסיף לו אפיל, ואם בא לכם להפגיז עם מנה שתוציא "וואו" - הסתדרתם.

>> למתכון: פשטידת רועים לפסח

פשטידת רועים לפסח - החלק הפנימיח (צילום: דנה סימן טוב,  יח"צ)
פשטידת רועים לפסח - החלק הפנימי | צילום: דנה סימן טוב, יח"צ

11. קציצות מטוגנות

קציצות הן מנת הבשר הטחון האולטימטיבית. במתכון הזה אנחנו מתכבדים להכיר לכם גרסה קצת יותר מזינה של הקציצות המטוגנות הרגילות, שיש בה גם עוף וגם בקר, וקינואה במקום פירורי לחם.

>> למתכון: קציצות בשר מטוגנות

קציצות בשר מטוגנות של גרקו (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
קציצות בשר מטוגנות של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

12. קציצות בשר יווניות

 וזאת הגרסה המצוינת של מסעדת גרקו.

>> למתכון: קציצות בשר יווניות

13. קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

אמרתם קציצות? למה לא לדחוף איתן פסטה, לאותו הסיר, ולסגור כבר את כל הארוחה?

>> למתכון: קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

מחמאר - חצילים ממולאים  (צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל)
מחמאר - חצילים ממולאים | צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

14. חצילים ממולאים טוניסאיים

מתכון של פסקל פרץ רובין למנה מסורתית אהובה של סירות חצילים שממלאים בבשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות, אריסה וכמובן ב"בשר" של החציל עצמו.

>> למתכון: חצילים ממולאים טוניסאיים

15.  סינייה בשר וחצילים

מנה שעושה כבוד לבשר הטחון שלכם. האמת, שכבות של תערובת בשר מתובלת טוב טוב, חציל קלוי וטחינה הן משהו שאנחנו מוכנים לפגוש על צלחתנו בערך תמיד.

>> למתכון: סינייה בשר וחצילים

סינייה בשר וחצילים, Belly Pro (צילום: @thebellypro)
סינייה בשר וחצילים, Belly Pro | צילום: @thebellypro

16. חלה ממולאת

חלה במילוי של בשר טחון מתובל, שתיתן לכם קרדיט של בשלני על לעולמי עולמים.

>> למתכון: חלה ממולאת

17. מרק קובה סלק

עכשיו אולי קשה לכם לחשוב על מרק, אבל חמסינים דרכם להיגמר, ולא יעברו שתי שניות ותתחילו לערוג לכופתאות המקסימות האלה ולנוזל המטריף שעוטף אותן.

>> למתכון: מרק קובה סלק

פיצה בשר קריספית בתיק-תק (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פיצה בשר קריספית בתיק-תק | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

18. פיצה בשר מהירה

אם אתם מעדיפים לקרוא לזה לחמג'ון באמת שאין לנו בעיה, כל עוד תשימו לב שמרגע שהוצאתם את הקמח מהארון ועד שהארוחה שלכם הייתה מוכנה עברה רק חצי שעה (לא, לא צריך להתפיח את הבצק).

>> למתכון: פיצה בשר

19. כופתה ברנזי

אבי ביטון עם מתכון מעולה לכדורי בשר בקר והודו עם ים של ירוקים, שמתבשלים במרק אדום. והכוכב: לימון פרסי.

>> למתכון: כופתה ברנזי

20. עראייס

הפיתה הכי טרנדית של השנים האחרונות. במתכון הזה מערבבים שני סוגי בשר טחון, כבש ובקר, דוחסים לחצאי פיתות, עוברים למחבת ואז צולים בחום גבוה בתנור 5 דקות. פגז של עראייס.

>> למתכון: עראייס כבש ובקר

עראייס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עראייס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

21. פאד קפאו

אל תתייאשו מרשימת המרכיבים הבלתי נגמרת של המנה הזאת, כי היא מזינה, טעימה וכיפית וממש פשוט להכין אותה. 

>> למתכון: פאד קפאו

פאד קפאו (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
פאד קפאו. הרבה יותר פשוט ממה שנדמה | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

22. בורקס בשר

בורקס תמיד בא טוב, ותסלחו לנו, אבל אנחנו מעדיפים את שלנו עם עלי פילו ולא עם דפי אורז. הבורקס הזה ממולא בבשר ופטריות ומבחוץ הוא פריך. ארוחה שלמה ומעולה בצורת שבלול. 

>> למתכון: בורקס בשר משפחתי של יונית צוקרמן

בורקס עם בשר - ככה זה נראה אחרי שנותנים ביס (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
בורקס עם בשר - ככה זה נראה אחרי שנותנים ביס | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

23. לחמניות ממולאות

חשבתם שהבורקס הזה מגרה? תראו את המהממות האלה, שאנחנו לא יודעים אם לתת בהן ישר ביס או להתאפק שנייה ולטבול בטחינה ורסק עגבניות

>> למתכון: לחמניות ממולאות בשר וחצילים

לחמניות ממולאות בשר וחצילים (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
לחמניות ממולאות. זהירות, אנחנו עוד שנייה דופקים לכם בדלת | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

24. פסטלים

כשיונית צוקרמן מכינה פסטלים זה לא סתם, אלה פסטלים שמספיק ביס אחד מהם כדי להרגיש כמו מלכי מרוקו. 

>> למתכון: פסטלים מרוקאיים

פסטלים מרוקאיים, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
הפסטלים של יונית צוקרמן. מלך מרוקו ליום אחד | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

25. צ'ילי קון קרנה בבירה

המטבח המקסיקני הוא אחד האהובים עלינו בעולם, ומעל כל הטורטיות והנאצ'וס מככב הצ'ילי קון קרנה שמבחינתנו מתאים לכל עונה, ובכל שעה. במתכון הבא החלפנו את המים בבירה לבנה, והתוצאה? ובכן אנחנו ממליצים לכם לגלות אותה לבד.

>> למתכון: צ'ילי קון קרנה בבירה

אמפנדס בשר (צילום: istockphoto)
מטוגנות או אפויות, הן תמיד באות טוב. אמפנדס | צילום: istockphoto

26. אמפנדס

מהמטבח המקסיקני נעבור לזה הארגנטינאי, וכידוע, מעבר לכישורי הנפנוף שלהם, הארגנטינאים מקפידים לפתוח כל ארוחת על האש עם אמפנדס, גבינות ונקניקים. הפעם נשאיר את הגבינות והנקניקים בצד, ונתמקד במתכון הנהדר הזה לאמפנדס.

>> למתכון: אמפנדס

קציצות בקר עם מנגולד של אבנר לסקין (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
הקציצות הכי טעימות שפגשנו. קציצות בקר עם מנגולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

27. קציצות בקר עם מנגולד

כשטעמנו את הקציצות האלה, של אבנר לסקין, חשבנו שאנחנו מתעלפים. כאלה קציצות טעימות, עסיסיות ועזות טעם באמת שלא אכלנו כבר שנים.

>> למתכון: קציצות בקר עם מנגולד

בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
כל מה שצריך בצלחת אחת. בורגול בסגנון מקסיקני | צילום: אסף אמברם, mako אוכל


28. בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירס

חוזרים למקסיקו, או לפחות לאווירה המקסיקנית, עם מתכון מושלם שבו תקבלו בצלחת אחת גם פחמימות, גם חלבונים מלאים וגם ירקות. וכל זה בפחות משעה.

>> למתכון: בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירס

בצלים ממולאים בשר עגל ואורז עגול (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
יפים יפים ומדויקים. בצלים ממולאים בשר עגל | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

29. בצל ממולא בשר עגל ואורז עגול

אבי ביטון יודע בדיוק איך לגרום לכם לחזור הביתה, אל טעמי הילדות, בעזרת מתכונים שמגרים את בלוטות הנוסטלגיה. הנה אחת הדרכים היותר מוצלחות שלו - ממולאים קטנים ומופלאים, מהמילוי ועד הרוטב.

>> למתכון: בצל ממולא בשר עגל ואורז עגול

הקציצות הכי טעימות בעולם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לא תוכלו להפסיק לאכול אותן. הקציצות הטעימות בעולם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

30. פשוט ולעניין: הקציצות הכי טעימות בעולם

יש בהן מכל טוב, הן קלות להכנה ויוצאות טעימות כל כך, שאפשר לאכול אותן לבד בלי שום תוספת ליד: מתכון לקציצות בשר ממכרות שמכינים כשאין זמן להתעמק באלה של לסקין.

>> למתכון: הקציצות הכי טעימות בעולם

מאפה בשר טחון מגולגל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עדיפות על כל קרואסון. מאפה בשר טחון מגולגל | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל


31. מאפה בשר טחון מגולגל

אם בא לכם על מנה ראשונה מוצלחת במיוחד, לכו על הלחמניות הרכות האלה שבתוכן מסתתר בשר מתובל. לא תתחרטו.

>> למתכון: מאפה בשר טחון מגולגל

בשר טחון עם טחינה חריפה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ארוחה שלמה בקלילות ובמהירות. פיתה קלויה עם בשר וטחינה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

32. פיתה קלויה עם בשר וטחינה

אנחנו נשארים באזור המאפים, והפעם עם מתכון שהוא ארוחה שלמה. עם טחינה וחריף, בעמידה או בישיבה, ברגע שתטעמו את הפיתה הזו, מיד תבקשו עוד אחת.

>> למתכון: פיתה קלויה עם בשר וטחינה

עוגת כרוב (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
גם יפה וגם לא אפויה. עוגת כרוב | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

33. עוגת כרוב

מכירים את המנות האלה שברגע שמניחים אותן על השולחן כולם משמיעים קריאת התפעלות? עוגת הכרוב הזו היא בדיוק אחת מאלה.

>> למתכון: עוגת כרוב

אורז עם בשר טחון (צילום: אסף רונן)
האמת? בא לנו לשחות בתוך זה. אורז ערבי עם בשר טחון | צילום: אסף רונן

34. אורז ערבי עם בשר טחון

התחלנו עם אורז ועם אורז נסיים. שלושת רבעי שעה זמן הכנה בלבד, ויש לכם צלחת שתוכלו לפגוש בכל מסעדה ערבית שמכבדת את עצמה.

>> למתכון: אורז ערבי עם בשר טחון

גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה ב-2021.