העולם עכשיו עם אירועים ודיווחים מהעולם | mako

בעולם

העולם עכשיו
העולם עכשיו

איך עבר הלילה שלכם?

שליש מאזרחי בריטניה מעדיפים לישון ערומים והגרמנים צריכים לאוורר את החדר לפני שהם נרדמים, כך מגלה סקר השינה העולמי שבדק את הרגלי השינה בשש מדינות ברחבי העולם. ומה בישראל? 20% ישנים פחות משש שעות בלילה, כשהממוצע העולמי עומד על שבע שעות שינה

יעל קישון | mako | פורסם 15/09/13 07:04:56

בחורה מחייכת מתוך שינה האמריקנים והיפנים ישנים שינת צהריים. אילוסטרציה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock איך אתם אוהבים להניח את הראש על הכרית? סקר חדש שפורסם ב"דיילי מייל" מגלה, כי הרגלי השינה בין מדינה למדינה שונים לחלוטין בשל הבדלים תרבותיים המשפיעים על תנוחות הנמנום וכמות שעות השינה בלילה. קרן השינה הלאומית הבריטית בדקה בסקר מיוחד, בקרב 1,500 נשאלים בגילאי 25-55 משש מדינות שונות ברחבי העולם, איך הם ישנים.

מהסקר בו השתתפו נשאלים מארה"ב, יפן, גרמניה, מקסיקו, בריטניה וקנדה עולה, כי שליש מהבריטים אוהבים לישון ערומים, הגרמנים צריכים לאוורר במשך שבוע את חדר השינה שלהם כדי שיצליחו להירדם. היפנים והאמריקנים מעדיפים לתפוס תנומות במהלך היום כדי לישון טוב בלילה.

"למרות שאנחנו יודעים שכל האוכלוסייה בעולם צריכה לישון, קשה לחקור מהם הרגלי השינה ברחבי העולם בגלל הבדלים תרבותיים", אמר נמני גואל מאוניברסיטת פנסילבניה, אחד מעורכי הסקר. ממוצע שעות השינה העולמי מתקרב ל-7 שעות בלילה והאמריקנים הגיעו למקום האחרון עם בסקר המיוחד עם 6 שעות שינה ו-22 דקות בלבד בממוצע. עם זאת, רוב המשתתפים הודו כי הם זקוקים ל-7 שעות שינה כדי לתפקד בצורה מיטבית בבוקר. בנוסף, נמצא כי 45% מהמשתתפים סיפרו כי הם ישנים שנת לילה טובה כמעט בכל יום.

בחלק מהמדינות לא נכנסים למיטה לפני טקס שלם לקראת השינה. 62% מהמקסיקנים ומחצית מהאמריקנים עושים מדיטציה או מתפללים לפני השינה. הבריטים מקפידים לשתות משקה מרגיע כמו תה לפני שהם הולכים לישון. והטקס הנפוץ ביותר הוא כמובן צפייה בטלוויזיה, כ-80% מהנשאלים בכל המדינות ענו שהם צריכים לבהות במסך לפני שהם עוצמים את עיניהם.

הישראלים ישנים פחות מ-6 שעות

מדיטציה המקסיקנים נרגעים לפי השינה בעזרת מדיטציה | צילום: stock_xchng מדינה שכנראה מתקשה להירדם בלילות היא בריטניה, 27% מהבריטים דיווחו כי הם סובלים מנדודי שינה במהלך השבוע וכך גם 25% מהאמריקנים. אן בורן, פרופ' למדעי המוח מאוניברסיטת טובינגן בגרמניה ציינה, כי חשוב להתמקד בהבדלים התרבותיים בשינה ולא להתמקד במדינה ספציפית: "שינה קשורה בבריאות שלנו ובאווירה הסביבתית ולרב החוקרים מתעלמים מזה. הסקר הזה מוכיח שהרגלים תרבותיים משפיעים על החוויה הלילית שלנו", היא הוסיפה.

כשנשאלו המשתתפים מה גורם לסביבת שינה טובה יותר, הגרמנים כמו גם המקסיקנים, השיבו כי הם מרגישים נינוחים יותר כאשר לחדר השינה שלהם יש ריח רענן ונעים. תשובה שכנראה מסבירה מדוע הגרמנים מאווררים את חדריהם במשך שבוע. מנכ"ל קרן השינה הלאומית הוסיף, כי לא משנה מה הלאום של הבן אדם, העובדה שהוא מבלה שליש מחייו במיטה משפיעה על רצונותיו. "אוירה צחורה ונעימה היא דרך נהדרת לשפר את חווית השינה".

ומה בישראל? סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה משנה 2012, גילה כי אדם אחד מתוך כל חמישה ישראלים, ישן פחות מ-6 שעות בלילה. 39% מהישראלים מעל גיל 20 הודו כי הם סובלים מלילות עם נדודי שינה ו-18% מהאנשים הודו כי הם לא מצליחים לתפקד בגלל בעיות השינה. 

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגיות: שינה   לילה  
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן