1. כל תינוקת שמגיחה לעולם מצויידת ב-1 עד 2 מיליון ביציות טריות

בשונה מגברים, נשים עוד בתור עובריות נושאות את הביציות שלהן בתוכן. עם גיל ההתבגרות, כחצי מהן נספגות בתוך הגוף עד שנותרות כ-300-500 ביציות בוגרות, כשבודדות מהן אף יזכו להפוך בסוף לעוברית קטנה וחמודה.

2. ביצית חיה בין 4 ל-12 שעות מהרגע שהיא משתחררת ומחכה להפרייה

אבל אין סיבה להילחץ, כוון שזרע שורד בגוף האישה בין שלושה לחמישה ימים. אז תסמכו עליו שהוא מספיק נחוש כדי למצוא את הדרך אל הביצית שלכן.

3. הביוץ מתרחש כמספר ימים בלבד במהלך החודש

לרוב הוא קורה בין היום ה-11 עד ה-14 של המחזור החודשיים או לחילופין, כשבועיים לפני תחילת הוסת. זה אומר שלכל אישה יש חלון פוריות מאוד ספציפי בכל חודש, שלרוב יתרחש כ-10 עד 12 ימים לפני הביוץ.

4. את יכולה לזהות את הביוץ לפי מעקב אחרי הנוזלים וההפרשות שלך

כשמגיע זמנה של הביצית להשתחרר, צוואר הרחם מפריש יותר הפרשות צמיגיות כדי להקל על הזרע להגיע ליעד שלו בהצלחה. ככל שההפרשות מתרבות ומקבלות גוון מעונן, שמנתי או לבן – סימן שרמת הפוריות שלך עולה ומגיעה לשיאה כשההפרשות שלך מזכירות חלבון ביצה גמיש מאוד. עם זאת, כשצוואר הרחם שלך כמעט ולא מפריש נוזלים, סימן שאת לא פוריה – עם זאת, יובש בנרתיק זה לא סימן לשכוח מאמצעי מניעה.

5. לפעמים ממש אפשר להרגיש את הביוץ קורה

מדובר בכאבים שדומים לכאבי המחזור. לתופעה הזו קוראים "כאב אמצע", שנוטה להופיע ביום ה-14 של המחזור החודשי ומורגש לרוב בצד השחלה שממנה הביצית משתחררת. הכאב עצמו מורגש כיוון שזקיק השחלה (אותו שק שמחזיק את הביצית) "נקרע" ממנה. חשוב להבהיר שלא כל אישה חווה אותם וגם מי שכן – לא בתדירות גבוהה במיוחד.

כאב בטן (צילום: Shutterstock)
דומה לכאבי מחזור | צילום: Shutterstock

6. תהליך הביוץ אמנם לא נראה לעין – אבל בהחלט משפיע על הלוק שלך

הרי בתכלס, כולנו חיות לא משנה כמה ננסה להתכחש לזה. מחקרים מצאו שבזמן הביוץ אנחנו הופכות לחתולות מיוחמות, אך אלגנטיות להפליא. בראיון לדיסקברי, סיפר הביולוג האבולוציוני גרג בראיינט, שנשים נוטות להחצין את המאפיינים הנשיים שלהן בזמן הביוץ באופן לא מודע, לכאורה כדי למשוך גברים חזקים ובריאים שיכולים להיות אבות פוטנציאליים לצאצאים שלנו. מחקר נוסף חיזק את הטענה של בראיינט וגילה שנשים לובשות בגדים יותר מחמיאים ומשקיעות באיפור מוקפד יותר בזמן הביוץ. מחקר אחר הראה שקולן של נשים נעשה גבוה יותר, צורת ההליכה נעשית מושכת יותר ובאופן כללי אנחנו פשוט הופכות ליצור אטרקטיבי ומהמם יותר מהרגיל.

7. נשים בזמן הביוץ מחפשות גברים יותר "גבריים"

אפשר לומר שהביוץ הוא גם יום חגם של הדושבגים המושמצים. כי מסתבר שבזמן שהרחם שלנו מבעבע, אנחנו נוטות להימשך לגברים בעלי קול עמוק, לסת מרובעת ושרירים תפוחים. כלומר, בריכת גנים משובחת של חוזק ובריאות, שכנראה הייתה אידיאלית לאדם הקדמון שהיה צריך לצוד את ארוחת הצהריים שלו. איזה מזל שבשנת 2017 אפשר להתארגן על טייקאוואי.

איימי שומר מתאפרת (צילום: מעריב לנוער)
הכי 100ממת | צילום: מעריב לנוער

8. הגוף שלך הופך ליותר סימטרי

אוקיי, אם לא היה ברור עד עכשיו – בזמן הביוץ אנחנו פשוט הופכות להיות מושלמות. האצבעות, החזה והאוזניים שלנו מתיישרים והופכים ליותר סימטריים. כל זאת למען האטרקטיביות הבלתי מתפשרת של האבולוציה.

9. חוש הריח שלך מתחדד

במחקר שניסה לבדוק את הקשר שבין הורמונים להתנהגות, נמצא שנשים הופכות רגישות יותר לריחות, בעיקר לכאלו בסגנון מושק. אבל מה שיותר מעניין, זה שאנחנו הרבה יותר נמשכות לריח של פרומונים של הגברים. בקיצור, להסניף את עצמך כל הדרך לאהבה. או לפחות לסטוץ הבא שלך. אבל מה שיותר מדהים, זה שגם גברים נמשכים לריחות של נשים בזמן הביוץ. בניסוי דומה אחר שנערך, ניתנה לקבוצת גברים להריח חולצה שנלבשה על ידי אישה שבדיוק סיימה לבייץ ואחת חדשה לגמרי. הממצאים הראו שהחולצה המשומשת העלתה את רמות הטסטוסטורון אצלם – כלומר, עשתה אותם סופר חרמנים.